Hrvatska
Musa pobjedu zahvaljuje dobroj obrani, a Bošnjak u njoj traži uzrok poraza

Musa pobjedu zahvaljuje dobroj obrani, a Bošnjak u njoj traži uzrok poraza

Autor: Paulo Sarić

Dvojicu najboljih strijelaca nedjeljne utakmice veže država rođenja.

Premda nastupaju, ili su nastupali, za različite reprezentacije, najefikasniji igrači četvrte utakmice finala doigravanja prvenstva Hrvatske u košarci rođeni su na teritoriju Bosne i Hercegovine. Prvi je riječ imao junak pobjedničke momčadi, Džanan Musa.

- Mi u klubu smo morali pobijediti ovu utakmicu i napravili smo što smo htjeli. Izborili smo petu utakmicu kako smo i planirali i sada ćemo ući u nju sa idejom da odigramo kao večeras, čak i bolje, i obranimo titulu. Dat ćemo sve od sebe.

Naša obrana i naš pristup utakmici su bili dosta agresivniji i odlučniji nego u prethodnim susretima, te smo večeras pobjedu izvukli upravo zahvaljujući timskom duhu.

Novinari su ga upitali zašto sa takvom energijom i pristupom nisu igrali u prošle dvije utakmice, na što je mladi bosanskohercegovački reprezentativac kazao:

- Na to nikad ne možete dobiti pravi odgovor. I Cibona i mi smo se drugačije postavili. To je sport, a on je nepredvidiv. Mi ćemo pokušati umanjiti naše greške i obraniti titulu.

Nakon njega riječ je dobio pripadnik druge etničke skupine susjedne nam države i hrvatski reprezentativac Domagoj Bošnjak.

- Kao što je Musa rekao, odigrali su vrhunsku obranu, postavili su nam presing na koji nismo najbolje reagirali i malo po malo su stvarali razliku. Na kraju smo se uspjeli malo približiti, no nije bilo snage i zasluženo su pobijedili.

Nismo toliko bili bez snage, koliko bez ideje. Na njihovu agresivnost, umjesto da ih napadamo, mi smo se povukli. Kraj je sezone. Nemamo što govoriti o nedostatku snage, jer ako je sada nemamo, kada ćemo ju imati? – kazao je najefikasniji igrač u redovima Cibone.