Europa i Svijet
Hrvatska
Mustapić je opet zawodnik u Poljskoj

Mustapić je opet zawodnik u Poljskoj

Autor: Branko Tabak

Ratnik među kraljevima.

Jakov Mustapić (24 godine, 193 cm) ponovno će igrati u poljskoj Energa Basket Ligi! Hrvat je potpisao ugovor s King Szczecinom, javlja portal PLK..

Mustapić se u sezoni 2017/2018 igrao Poljsku ligu noseći, bio je član ekipe Krosno. ZatimTada je u 31 odigranoj utakmici imao prosjek od 11,5 poena, 4,7 skokova i 1,5 asistencije. 

Prošlu sezonu započeo je u KK Vrijednosnice Osijek, a kasnije se preselio u Cedevitu s kojom je nastupio i u Eurokupu.  Poljaci podsjećaju kako je Mustapić branio boje Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo te kako je u osam utakmica postigao u prosjeku 3,8 poena uz 2,4 skoka i 1,4 asistencije.

- Riječ je o vrlo svestranom igraču kojeg krasi atletizam. Podjednako je dobar u obrani i napadu. Gledali smo ovog igrača nekoliko godina, željeli smo ga i ranije dovesti u svoje redove. Drago mi je što smo sada uspjeli. Dobro znamo koji karakter ima. On je pravi ratnik, a mi takve igrače i tražimo. Jakov će se dobro uklopiti s igračima koje već imamo u momčadi, ali vjerujem i s onima koje želimo dovesti, rekao je trener poljskog prvoligaša Mindaugas Budzinauskas. 

King Szczecin je ovu sezonu završio na 7. mjestu s omjerom pobjeda i poraza 15-15. U doigravanju su poraženi 3-0 od Toruna, no u svim utakmicama bili su konkurentni i izgubili na jedan ili dva posjeda.