Hrvatska
Regija
Mustapić odveo Cibonu do pobjede, Repeša isključen u prvoj službenoj utakmici

Mustapić odveo Cibonu do pobjede, Repeša isključen u prvoj službenoj utakmici

Autor: KK Cibona KK CIbona Photo: Igokea m:tel/Marija Vuruna

Krasić od minusa do plusa

Fenomenalna predstava Cibone u Laktašima i pobjeda rezultatom 87-91 protiv Igokee. Bila je to jedna izjednačena utakmica s nizom mini serija pa su se obje momčadi više puta smjenjivale u vodstvu. Ključna je bila završnica u koju Cibona ulazi s puno više koncentracije nego Igokea, a Mustapić s nekoliko sjajnih reakcija donosi pobjedu.

U svojoj prvoj službenoj utakmici na klupi Cibone, Dino Repeša odlučio se za petorku Krešimir Radovčić, Ivan Perasović, Aleksandar Aranitović, Tomislav Buljan i Matej Bošnjak. Na drugoj strani, Vladimir Jovanović na parket je poslao petorku Edin Atić, Nikola Tanasković, Ognjen Stanković, Zoran Nikolić te Dragan Milosavljević.

Igokea je momčad koja bolje otvara utakmicu, u tri posjeda zaredom realizirali su svoje napade, dok Cibona na drugoj strani svoje prve poene upisuje preko Aranitovića nakon tri minute igre (6-2). Imala je Igokea prednost 8-2 i 11-4, ali Cibona serijom 2-11 dolazi do svoje prve prednosti na utakmici 13-15. Do kraja prve četvrtine gledali smo izjednačene obje momčadi pa se na prvi odmor odlazi s rezultatom 20-21.

Otvaranje druge četvrtine bilo je opet bolje za domaćina koji radi seriju 13-4 te dolazi do tada najvećih +8 na susretu (33-25). Ipak, uslijedio je period bolje igre Cibone koja je u više navrata smanjivala zaostatak na tri poena, a onda dvije minute prije odlaska na veliki odmor dolazi na samo dva poena (41-39). Ipak, preko Atića i Jeremića Igokea dolazi opet na velikih sedam poena prednosti, dok na drugoj strani Domagoj Proleta postavlja konačnih 46-41.

Kao što je Igokea bila bolja momčad na otvaranju obje četvrtine u prvom poluvremenu, ovaj put je Cibona ta koja prikazuje bolju igru te serijom 1-13 odlazi na sedam poena prednosti (47-54). Bio je to razlog domaćem treneru Jovanoviću da pozove minutu odmora za svoje igrače, a nakon koje isti i reagiraju bolje te serijom 14-5 vraćaju prednost na svoju stranu. Treću četvrtinu domaćini su uspjeli završiti s prednošću 66-64.

U posljednju dionicu ušlo se izjednačeno, nakon dvije minute rezultat je 68-68, ali onda niz loših odluka rezultira serijom 9-0 domaćina (77-68). Dino Repeša odlučio se za minutu odmora, ali potom je odmah zaradio drugu tehničku što je značilo isključenje. Nije ta odluka sudaca poremetila igrače, na crtu je stao Bariša Krasić, a Cibona uzvraća seriju i izjednačuje utakmicu pet minuta prije kraja. Igokea potom preko Moodyja i Nikolića odlazi na +6 (83-77), ali na drugoj strani uzvraćaju Mustapić i Majcunić za vodstvo Cibone i potpunu neizvjesnost u završnici. Domaćini su u posljednjoj minuti napravili nekoliko pogrešaka koje Cibona koristi te dolazi do važne pobjede rezultatom 87-91.

‘Prije svega čestitao bih mojim momcima na pobjedi, sigurno jedna velika pobjeda za nas protiv jedne ekipe koja igra jako dobro, imali su do danas samo dva poraza i nije slučajno da su tu gdje jesu. Međutim, mi smo došli pripremljeni, vjerovali smo od početka što se i vidjelo. Bila je rezultatska neizvjesnost do kraja utakmice, nismo se raspali kad su domaćini otišli u završnici na šest ili sedam poena razlike tako da nemam što drugo nego čestitat ekipi. Ima stvari koje moramo popraviti, unatoč pobjedi ne smijemo ulaziti u euforiju, definitivno je skok problem, a to nije samo danas. Igokea je imala 14 napadačkih skokova i teško je s takvim brojkama biti konkurentan ovako dobrim ekipama u regionalnoj ligi. Idemo dalje i nastavljamo graditi formu.’ - rekao je po završetku utakmice trener KK Cibona, Dino Repeša.

Cibona je upisala tako svoju petu pobjedu u sklopu regionalne AdmiralBet ABA lige, a prvi krug natjecanja zatvorit će novim gostovanjem, ovaj put u Ljubljani protiv Cedevite Olimpije koja je na rasporedu u petak, 22. prosinca.

Standings provided by Sofascore