Intervjui
MVP dosadašnjeg dijela HT Premijer lige Taveion Hollingsworth: U Hrvatskoj i Dubravi mi je sjajno, a iako sam izbirljiv hrana je posebna priča

MVP dosadašnjeg dijela HT Premijer lige Taveion Hollingsworth: U Hrvatskoj i Dubravi mi je sjajno, a iako sam izbirljiv hrana je posebna priča

Autor: KK Furnir Dubrava Photo: KK Furnir Dubrava

Uoči utakmice protiv Zadra, MVP dosadašnjeg dijela HT Premijer lige Taveion Hollingsworth govori o svom dolasku u Hrvatsku, o prvim dojmovima, ekipi i naravno košarci...


Kakvi su ti prvi dojmovi o Hrvatskoj, Dubravi, klubu i suigračima?

Iako je cijeli prvi tjedan po mom dolasku u Hrvatsku padala kiša moji suigrači su mi zaista olakšali i osvijetlili moje prve dane ovdje. Zaista imamo sjajnu atmosferu u timu i ekipa je strpljiva sa mnom i mojom prilagodbom te sam im zaista zahvalan što su mi tolika potpora. Trener i cijeli klub su susretljivi i mogu reći da je klub i više nego poticajan za suradnju i mlade igrače. I naravno, hrana, mada sam jako izbirljiv sve šta sam probao je bio odlično.

Kakav je osjećaj biti MVP u HT Premijer ligi?

Osjećaj je odličan no isto tako ne zanosim se time jer sezona još nije gotova i znam da imam još mnogo toga za postići i ostvariti, kako ja tako i ekipa.

Tko ti je uzor I što po tvom mišljenju čini uspješnu sezonu jedne momčadi?

Kyrie Irving je moj uzor i netko poput koga želim biti. Uspješnu sezonu jedne momčadi, pogotovo nove, poput Dubrave čini kemija ekipa i zajednički napori da postignemo što bolje rezultate kao momčad.

Koji su tvoji osobni ciljevi u košarci i što po tvom mišljenju čini jednog sjajnog igrača košarke?

Da svojom igrom pokažem šta znam i naravno, da se to prepozna. Jedan sjajan košarkaš po meni treba biti timski igrač na kojeg se ekipa može osloniti, koji radi najbolje za ekipu i koji je posvećenog uvijek tome da bude bolji.

Koja je najbolja stvar po tebi u košarci i kakav ti je prvi dojam o hrvatskoj košarci?

Najbolji osjećaj je taj šta mogu raditi ono što volim. Hrvatska košarka je potpuno drugačija nego moja prva sezona u Europi. Puno je više kontakta i trebalo je vremena da se priviknem. Treniram s igračima s velikim talentom i svaka utakmica mi je iskustvo više koje me priprema za naredne utakmice. Orijentiranost na razvoj mladih igrača, brzu košarku i minutaža koju Dubrava daje mladim igračima je nešto što me se je posebno dojmilo i zaista se sjajno osjećam u klubu.