Hrvatska
Time-out
Na Amazonu objavljena knjiga "Dražen - The Years of the Dragon"

Na Amazonu objavljena knjiga "Dražen - The Years of the Dragon"

Autor: Branko Tabak

Knjiga o Draženu na 472 stranice.

Nakon dvogodišnjeg dodatnog rada uspješno je finalizirana objava globalnog izdanja knjige "Dražen - The Years of the Dragon" autorskog dvojca Marjan Crnogaj/Vladimir Radičević. Knjiga je od sada dostupna preko platforme Amazon KDP (Kindle Direct Publishing).

Radi se o mekanom uvezu (paperback), kompletno na engleskom jeziku s 472 stranica, 679 fusnota i točno 50 crno-bijelih fotografija.

Toliko je toga u knjizi novog i zanimljivog. Primjerice, u poglavlju o rekordnih Draženovih 112 poena Zdenko Babić govori o postizanju svojeg rekorda (144).

Proširen je i dio o seriji Cibone i Zadra iz 1986. godine. Dr. Ivan Fattorini govori o odnosu Dražena Petrovića i Krešimira Ćosića (u dijelu neposredno nakon EP 1987.).Tu su i nove izjave poput onih Arijana Komazeca i Vladana Alanovića...

Satima bi se mogle nabrajati novosti pa predlažemo da ih otkrijete sami. Kako do knjige. Jednostavno. Vaša avantura započinje ovdje.

Dodajmo na kraju kako su pojačani i foto prilozi pa je uz naslovnicu tu još desetak Getty fotografija kao i fotografije Radiše Mladenovića i Renata Branđolice koji je autorima na raspolaganje ustupio set fotografija s utakmice na kojoj je Dražen Petrović Olimpiji ubacio 112 poena od kojih se dvije nalaze i u knjizi. 

- Prijedlog fonta dao je Nebojša Gunjević prije cca dva mjeseca i pogodio otprve, tek smo to spoznali na kraju kad nam je materijal morao stati u zadani okvir od 500 stranica!!! Također u projektu je sudjelovala, na preporuku prof.Ivane Lončar (koordinirala projekt prijevoda knjige o Luki Modriću), studentica Sveučilišta u Zadru Lana Galić. Kod foto priloga vrijedi dodati da je premijerno objavljen i jedan od Draženovih umjetničkih portreta u izvedbi šibenske umjetnice Branke Grubić, kazao je za Basketball.hr Marjan Crnogaj. 

Volite košarku, onda smo sigurni da ste već odlučili knjigu "Dražen - The Years of the Dragon" pridodati svojoj sportskoj biblioteci.