Hrvatska
Na Baldekin dolazi bivši MVP FAVBET Premijer lige

Na Baldekin dolazi bivši MVP FAVBET Premijer lige

Autor: Šibenka/Basketball.hr Photo: GKK Šibenka/KK Dubrovnik/HKS

Svi su zadovoljni

Šibenka nakon Martina Junakovića ima još jedno pojačanje. 

Filip Vujičić dolazi iz redova Dubrovnika u čijem je dresu u sezoni 2022/23 bio i MVP lige.

Rođen je 31. srpnja 2000 u Splitu, no cijeli svoj život je proveo u Dubrovniku gdje je prošao sve košarkaške uzraste KK Dubrovnika. 

Godine 2019. prelazi u KK Zadar gdje je proveo dvije sezone, a nakon toga se opet vraća u Dubrovnik. Filip je odigrao odličnu prošlu sezonu u FAVBET Premijer ligi. Bio je MVP mjeseca listopada, a njegove dobre igre zapazio je i izbornik Josip Sesar koji ga je stavio na širi popis 24 igrača za reprezentativni ciklus.

“Jako sam zadovoljan jer smo uspjeli zgotoviti posao dovođenja Filipa u Šibenku na naredne dvije sezone. Filipa znam dugo i prošle godine je definitivno potvrdio svoj veliki potencijal koji posjeduje. Bio je praktički najbolji strijelac Premijer lige i mislim da će se idealno uklopiti u filozofiju igre koju bih htio da Šibenka gaji u narednim sezonama. Čestitam Filipu na dolasku u Šibenku i želim mu prije svega puno zdravlja, a onda će sve ostalo samo doći.” - rekao je Roko Jurlina, trener Šibenke.

Transferom na Baldekin zadovoljan je i Vujičić: 

“Jako mi je drago što ću od iduće sezone braniti boje Šibenke, svi znamo što je Šibenka i kakvu povijest ima. Jedva čekam da krenu pripreme i sezona te da pružimo navijačima što bolje igre i što bolju sezonu. Bit će to jedna, siguran sam, odlična sezona i veselim se dolasku.”