Hrvatska
Na Baldekin stigao novi Amerikanac

Na Baldekin stigao novi Amerikanac

Autor: Šibenski portal Patrik Patafta Photo: GKK Šibenka

Nema pravo nastupa u zaostaloj utakmici protiv Cedevite Junior koja se igra u ponedjeljak u 18 sati u Zagrebu.

Reprezentativnu košarkašku stanku na Baldekinu su iskoristili za pojačavanje redova. U Šibenku je stigao novi Amerikanac, 24-godišnji bek Jake Kakar, koji bi trebao donijeti širinu Milačićevom sastavu, pogotovo na šuterskoj poziciji. Kakar je nakon NCAA karijere nosio dres njemačkog Wiha Panthers Schwenningena, a u Šibenik bi trebao stići u subotu. Evo što je o njegovom dolasku za Šibenski portal kazao direktor kluba Domagoj Bašić.

– S obzirom na ozljede, prvo Nabe Echolsa koji je bio programiran za jednog nositelja i igrača koji je trebao imati puno koševa u rukama, a onda i na ozljedu Rebića, koji je izgubljen za cijelu godinu, ali i na ove sitnije ozljede igrača koji ih udaljuju s parketa na nekoliko dana, morali smo reagirati. Nakon što je trener pregledao što se nudi i obavio razgovore odluka je pala na Kakara. Vjerujem da će nam biti pojačanje, uklopiti se u našu momčad, radi se o igraču vrlo dobrog šuta. Dolazi sutra, i nema pravo nastupa u zaostaloj utakmici protiv Cedevite Juniore u ponedjeljak, pa vjerujem da će u četvrtak protiv Cibone skupiti svoje prve minute za Šibenku – kazao je Bašić.

Narančasti su odlično ušli u sezonu. U šest utakmica upisali su šest pobjeda i jedina su neporažena momčad u ligi. Jesu li u klubu očekivali takav start ili je i njih iznenadio savršeni učinak u prvenstvu?

– Start je svakako pozitivno iznenađenje, iako smo bili spremni na sve scenarije s obzirom da imamo mladu momčad, da je ovo jedan dugoročni projekt. Jako smo zadovoljni, ali da je bilo i nešto lošije ne bi bile glave u podu jer znamo svoj cilj, svoj put i njega ćemo se držati – poručio je Bašić.

S Kakarom u rosteru narančasti bi trebali biti još jači.

 – S obzirom da utakmice idu konstantno, dva puta tjedno, nemamo pravo riskirati jer u tako velikom broju utakmica potencijalnost ozlijede je jako visoka. Što se tiče Kakara, riječ je o igraču odličnog šuta i dobrih preporuka. Najbitnija stvar je da se uklopi u sustav treniranja i ponašanja. Kemija u momčadi je izvanredna, znači morat će se uklopiti u to, ali za to će trebati određeni period. Međutim, nama je u ovom trenutku svaki igrač koji može imati određenu minutažu i dati svoju kvalitetu na terenu neophodan – kazao je trener Šibenke za klupsku stranicu, za koju se oglasilo i novo pojačanje.

– Jako sam zahvalan na prilici da igram za Šibenku. Uzbuđen sam što dolazim u legendarni klub kao što je Šibenka i nadam se da ću svojom igrom pridonijeti sjajnom pobjedničkom programu – kazao ja Jake Kakar.