Hrvatska
Na Baldekinu se sprema košarkaška fešta

Na Baldekinu se sprema košarkaška fešta

Autor: Basketball.hr

Uz bučnu podršku Funcuta i Maligana uistinu će biti gušt igrati.

Nakon prvog poraza sezone u ponedjeljak u velikom dalmatinskom derbiju u Zadru, Šibenčani se okreću novim obvezama u domaćoj ligi. U posljednjoj ovogodišnjoj utakmici na Baldekinu, s početkom u 18 sati, dočekuju sinjski Alkar.

- To će biti pravi test za nas. Naime, od lovca smo postali lovina. Nas više nitko neće podcjenjivati i zato ćemo morati davati maksimum u svakoj utakmici. Nadalje, došli smo u poziciju da na nas svi idu agresivno. Naši mladi igrači su nekoliko puta udarani, namjerno ili nenamjerno, a da ih se nije adekvatno zaštitilo. Međutim, ja vjerujem u svoje dečke. Oni niti jednom nisu iznevjerili ni nas bi navijače. Siguran sam da neće niti protiv Alkara rekao je u najavi utakmice trener Građana Vladimir Anzulović, kako prenosi portal Šibenik.in.

Statistički najbolji igrač domaćeg sastava je iskusni Toni Vitali koji zabija nešto manje od 13 koševa u prosjeku te uz to hvata 5.6 skokova. Visoki je Trogiranin prije nekoliko sezona bio najbolji igrač sinjskog sastava koji je izborio plasman u Ligu za prvaka, a za svoje nekadašnje suigrače ima samo riječi hvale.

- Alkar je uvijek neugodan protivnik. Siguran sam da u Šibenik neće doći „spuštenih gaća“, već da će nam pokušati zagorčati život i tražiti prigodu za pobjedu – izjavio je jedan od najboljih basketaša u Hrvatskoj.

FOTO: Basketball.hr (Šime Zelić)

Šibenčani će u susret ući ojačani Filipom Bundovićem koji je pokušao pomoći svojoj momčadi u Zadru, ali je na parketu uspio izdržati samo četiri minute. Danas bi trebao biti u punom pogonu, dok je nastup njegovog klupskog kolege Krešimira Radovčića i dalje upitan.

Za razliku od današnjeg domaćina, Sinjani su slavili u prošlom kolu. U neizvjesnom su susretu, koji je prelomljen tek u posljednjoj minuti, došli do pobjede nad Hermes Analiticom koja ih je napunila samopouzdanjem pred nastavak sezone. Bila je to ujedno i prva ovosezonska pobjeda novog trenera Alkara – Nevena Plantaka.

- Izuzetno respektiramo Šibenik koji je favorit i koji je još uvijek najugodnije iznenađenje prvenstva, bez obzira na nedavni poraz od Zadra. Šibenčani igraju odličnu košarku, maksimalno su utrenirani i igraju presing 40 minuta, stoga i ne čudi njihov skor od 8-1. Svjestan sam da neće biti lako odgovoriti na taj izazov, ali idemo se boriti koliko možemo i uz podršku naših navijača pokušati iznenaditi - kazao je Plantak uoči susreta u Šibeniku kako prenosi Ferata.hr.

Na Baldekinu se očekuje prava košarkaška fešta i ugodno popunjene tribine. Uz uvijek bučne Funcute, svoj su dolazak u Krešimirov grad najavili i Maligani za koje će biti rezervirana mjesta na D tribini šibenskog hrama košarke. Stoga organizatori mole sve zainteresirane da makar pola sata ranije dođu na utakmicu ne bi li se izbjegle gužve.

Baldekin će svoja vrata otvoriti u 17 sati.