Hrvatska
Na Bili Brig stiže DOŠK!

Na Bili Brig stiže DOŠK!

Autor: KK Diadora Photo: Toni Opačić/KK Diadora

Druga liga Jug


Košarkaše Diadore sutra (subota) očekuje prva utakmica nove sezone Druge lige Jug, a protivnik će im biti momčad DOŠK-a iz Drniša! Početak susreta je zakazan za 20:30, a publici ulaz nažalost nije dozvoljen. Ipak, utakmica će se moći pratiti u prijenosu uživo na YouTube kanalu KK Diadora! Susret je za Diadorinu klupsku web stranicu najavio kapetan momčadi, Tomislav Kabić:

„Ulazimo u našu četvrtu ligašku sezonu od osnutka kluba, a ako izuzmemo prvu u kojoj se primarno okupljao sportski kolektiv i postavljali temelji, sav naš rad je prožet, uz sve poteškoće jednog mladog kluba, pandemijom Covida-19. Kako nas je u pretprošloj sezoni uhvatio virus na prepad, uostalom kao i čitav svijet, živjeli smo s njim svaki dan i suočavali se sa svim mogućim okolnostima koje opstruiraju sport, posebno mlade i nove klubove kao što smo mi. No unatoč tome, održali smo entuzijazam i bili na posjed udaljeni od Prve lige te se ja kao kapetan ekipe osjećam dužan zahvaliti svima na lanjskoj sezoni i na žrtvi i strpljenju, koje na kraju jedino u rezultatskom smislu nije bilo nagrađeno.

Uzimajući u obzir sve navedeno, u ovu sezonu ulazimo sa jasnim ciljevima, a to je da uživamo u treninzima, utakmicama, druženju, košarci tj. svemu što ona kao najljepši kolektivni sport pruža, a što nam je bilo uskraćeno velikim dijelom prethodne dvije sezone.

Oni koji vjeruju u simboliku, mogli bi nešto isčitati u tome što smo prvu službenu utakmicu u povijesti Kluba odigrali protiv DOŠK-a na Bilom Brigu te da ovu sezonu otvaramo baš protiv DOŠK-a na Bilom Brigu. Mogu samo potvrditi da smo spremni, sigurni u svoj rad i ono što nam je trener dao kao smjernice. Poštujemo DOŠK, kao i sve suparnike, ali mogu obećati da ćemo davati sve od sebe te da će rezultat ove utakmice kao i čitave sezone, ovisiti isključivo o nama!“