Hrvatska
Na dalmatinski derbi Zadrani stižu bez Božića, ali vraća se Ramljak

Na dalmatinski derbi Zadrani stižu bez Božića, ali vraća se Ramljak

Autor: KK Zadar Photo: Zvonko Kucelin/KK Zadar

Press konferencija na Višnjiku

Dalmatinski derbi spletom okolnosti, točnije kvalitetom koju uvijek nudi, postao je i derbi hrvatske košarke: u Splitu sutra u 18. kolu FAVBET Premijer lige igraju dvije naše najjače momčadi, Split i Zadar. Zadrani su u ovom trenutku na prvom mjestu sa samo jednim porazom, Split je kiksao dvaput, uključujući gostovanje na Višnjiku, no pobjedom se vraća u igru za „startnu“ jedinicu pred treći krug natjecanja. Naizgled u idealnom trenutku, nakon što je momčad konačno „pronašla kemiju“ i ušla u pravu formu.

S druge strane je Zadar, u zadnje vrijeme hendikepiran neigranjem dviju najbitnijih karika u momčadi, Luke Božića i Marka Ramljaka. Ali i takva momčad pokazala je veliku snagu, u AdmiralBet ABA ligi pobijedila Krku, a u vrlo šarolikom sastavu dominirala protiv Bosca. Optimizam postoji, iako s ovakvim protivnikom on uvijek mora biti umjeren.

Danijel Jusup - Foto: KK Zadar

- Kao i uvijek sa Splitom, to će biti zahtjevna utakmica. Oni su u evidentnom rastu forme, posložili su se i već sad puno jasnije definirano tko što radi u momčadi. Čim je to tako, dobije se na mirnoći i na kvaliteti igre, kaže trener Zadra Danijel Jusup.

Glavna tema svih razgovora je situacija s Ramljakom i Božićem, a tako je bilo i na današnjoj konferenciji za medije.

- Sigurno je da Božić neće biti u sastavu, Ramljak će biti, a hoće li moći participirati i koliko, o tom potom. Obojica su u posebnom programu, procesu rehabilitacije koji ide dobro. Moramo vidjeti hoćemo li ulaziti u neki rizik i koliki, da ne krenemo prerano pa ne napravimo neko zlo. Trebamo misliti na utakmice pred nama. I prije završnice Kupa imamo važne utakmice u prvenstvu i ABA ligi. Pripremamo se kao za svaku drugu utakmicu i pozivamo navijače koji su uvijek uz nas da nam pomognu, da budu s nama, poručuje Jusup.

Ramljak tako još uvijek ne zna koliko će igrati protiv velikog rivala, no stupi li na parket nema sumnje da ćemo ga vidjeti željnog igre i pobjede.

- Pred nama su dvije vrlo zahtjevne utakmice. Split igra vrlo dobro u zadnje vrijeme, sutrašnja utakmica možda će i odlučiti o poziciji broj jedan uoči trećeg kruga, iako tu ima još dosta za igrati. Nakon lošijeg ulaska u sezonu vratili su starije igrače, Shorter se prometnuo u lidera i trebat će ga zaustaviti, ali imaju širok roster, nisu jednostrana ekipa. Na nama je da se što bolje pripremimo i dočekamo susret spremni, s vjerom da možemo napraviti dobar rezultat. Bez obzira na ozljede, mislim da nismo pali, da možemo ostati u ovom ritmu i odigrati dvije dobre utakmice, kaže Ramljak, najavljujući tako i okršaj s Cibonom u ponedjeljak u AdmiralBet ABA ligi.

Utakmica u Splitu igra se sutra s početkom u 19 sati, s prijenosom na kanalu MAXSport.

Standings provided by Sofascore