Hrvatska
Na dan potpisivanja ugovora s Naglićem, Branku Skroči važnije komentiranje ZDBT-a

Na dan potpisivanja ugovora s Naglićem, Branku Skroči važnije komentiranje ZDBT-a

Autor: Branko Tabak

Informacija da Zadar neće nastupiti na ZDBT-u stara je pet mjeseci, Skroče je prvi puta komentira tek danas.

Iako je hrvatska javnost informirana od strane organizatora Zadar Basketball Tournamenta, tvrtke S event, da KK Zadar neće nastupiti na najjačem europskom pripremnom turniru još početkom veljače, sportski direktor KK Zadar Branko Skroče odlučio je o njoj progovoriti na dan kada zadarski ABA-ligaš dobio trenera za novu sezonu.

Aramis Naglić, koji je danas potpisao jednogodišnji ugovor s klubom, je nedavno u razgovoru za Basketball.hr rekao kako ga od kraja sezone Skroče kao sportski direktor kluba niti jednom nije kontaktirao.Isto tako Dražen Anzulović je za naš portal potvrdio da je sa Skročom vodio pregovore oko dolaska u Zadar, čime su potvrđene kuloarske priče kako je Zula stariji bio Skročin kandidat za trenera. Po svemu sudeći današnji potpis Naglića znači i da su Branku Skroči nakon devet godina na mjestu sportskog direktora kluba dani odbrojani. I umjesto da se danas očituje o novom treneru Skroče je odlučio prokomentirati izjavu direktorice S eventa Zdenke Zrilić s prezentacije Zadar Basketball Tournamenta koja je izrazila žaljenje što Zadar kvalitetom ne može pratiti ostale sudionike turnira, kao što su prvak Europe Fenerbahçe, prvak Europe iz 2016. i aktualni prvak Rusije CSKA, prvak Grčke Panathinaikos i prvak Njemačke Brose Bamberg. Također je dodala kako se nada da će Zadar jako brzo stati na noge, vratiti se na turnir i osvojiti ga.

- Pa koliko je meni poznato na svim smo se dosadašnjim turnirima prezentirali kao ozbiljan klub. Pogotovo lani kad smo pobijedili te dvije momčadi iz vrha ABA i Eurolige. Prema tome, ta teza da KK Zadar nije konkurentan i da ćemo ponovo biti pozvani kad to budemo apsolutno ne stoji. Mislim da KK Zadar nikad nije bio višak na tim turnirima već, dapače, da se prezentirao u boljem svijetlu nego što su bile objektivne okolnosti, rekao je Skroče u razgovoru za Sport023.

- Mi smo svoje organizacijske sposobnosti pokazali i opravdali kroz posljednje tri godine kroz projekte Koš za Koš, ZDBT, Završnicu Kupa Krešimira Ćosića...Dolaze nam klubovi koji su vrh europske košarke, pohvale i ponude za organizaciju većih projekata od strane FIBA-e i Eurolige. Gospodin Skroče u dvostruko dužem razdoblju, čini se, nije napravio ono što je trebalo da KK Zadar vrati na mjesto koje mu pripada pa sada pravi problem od nas koji smo teškog srca nakon tri godine izostavili Zadar s turnira, iako je jasno da se krivci za ovaj naš potez nalaze u kući u kojoj on radi. Dok KK Zadar vode ljudi na način kako ga vode,  ponavljam i čvrsto stojim iza toga, KK Zadar ne može biti mjesta na turniru, kazala je Zrilić.

Skroče je prokomentirao i njezinu izjavu da iz KK Zadar šest mjeseci nitko nije odgovorio na pozivnicu koju je organizator turnira poslao KK Zadar pokušavajući barem kroz juniorski turnir zadržati klub u turniru.

- Ja kao sportski direktor nisam primio niti jedan poziv niti jedan mail u tom smislu. Znam da je poslan jedan mail vezan za onaj dio juniorskog turnira gdje bi onda naši juniori trebali nastupiti. Sve ostalo je proizvod njene priče. Osim toga, gospođa Zrilić ima i brojeve naših klupskih mobitela pa ako nije mogla dobiti klupsku tajnicu mogla je slobodno nazvati mene. No, ona me nikad nije kontaktirala, prenosi Skročinu izjavu portal Sport023.

Zdenka Zrilić mu u razgovoru za  odgovara:

- Bili smo spremni promijeniti koncept turnira, ići s četiri seniorske i šest juniorskih momčadi samo zbog KK Zadar, a oni se nisu udostojili odgovoriti na našu pozivnicu. Službena pozivnica poslana je na klupski mail, te na mailove obojice direktora, Borisa Skroće i Branka Skroče. Kontaktirana je tajnica kluba koju smo zamolili da ih obavijesti o našem pozivu. Osobno sam nekoliko puta na mobitele zvala obojicu, niti jednom niti jedan od njih se nije javio, niti naknadno nazvao, i sada gospodin Skroče kaže da on pozivnicu nije dobio. To me žalosti jer dokazuje da KK Zadar ne funkcionira niti na administrativoj razini, kako funkcionira na drugima dobro je poznato. U trenutku kada je klub u dvostrukoj blokadi, kada mu je neizvjesna budućnost, ovakvim spin izjavama prebacivati odgovornost na najuspješniji košarkaški tim u Hrvatskoj, tim S eventa, može samo netko tko je izgubio kompas - rekla je Zrilić.