Hrvatska
Na drugoligaškom istoku Rekord, Županja i Belišće bez poraza

Na drugoligaškom istoku Rekord, Županja i Belišće bez poraza

Autor: Nenad Ćorić

Nakon odigranog trećeg kola Druge lige istok Rekord Tim, Belišće i Županja su na stopostotnom učinku, dok su na dnu poretka Vinkovci, Vrijednosnice i KA Osijek bez pobjede.

Vinkovčanima su još jednom pali u drugom poluvremenu. Nakon njihove odlične prve četvrtine i +10 te egal druge, u drugom dijelu je domaćin nadoknadio minus i upisao treću pobjedu. U pobjedničkom sastavu trenutno prvi strijelac lige Krešimir Bradić je postigao 22 koša, Marko Galić je dodao 15, a Bruno Čelebija. Kod gostiju najviše su zabili Kristijan Berišić (17), Tomislav Popović (12), Patrik Cindrić (12) i Ivan Ostović (10).

U derbiju kola Belišćani su u posljednjoj četvrtini slomili otpor žilavih košarkaša bivšeg prvoligaša iz Vukovara. David Đolić (22), Marko Mikulić (18), Marko Soldo (13), Ante Soldo (11) i Luka Šarić (10) imali su dvoznamenkasti učinak kod Belišća, Borovo su predvodili Aleksandar Kapović (16), Mario Rajšić (15) i  Mihael Bekavac (12).

Košarkaška akademija Osijek je odigrala svoju prvu domaću utakmicu u Drugoj ligi. Tri četvrtine su bili bolji za pola koša, ali pad u četvrtoj i primljena 27 koša su bila presudna. Požegu do prve pobjede su vodili Davor Galić (22), Sven Abramović (20) i Adam Čeliković (13), a kod Akademaca najučinkovitiji je bio Filip Zgonjanin s 20 ubačaja.

Foto: KK ŽupanjaU utakmici van konkurencije Županja (Ivan Stjepanović 21, Bruno Bilić 17, Ilija Benković 11) je rutinski odradila posao protiv mladih Brokera (Maxwell Darling 16, Patrik Maskaljević 14, Tadej Tomljanović 11). Županjci na svom parketu u četvrtak dočekuju ekipu Ribola Kaštela, u 1. krugu Kupa Krešimira Ćosića. Utakmica se igra u SD Gimnazije s početkom u 20 sati.

 Rezultati, strijelci i tablice KSOBŽ