Hrvatska
Na Gripama bitka za Dalmaciju, u Draženovom domu za Zagreb

Na Gripama bitka za Dalmaciju, u Draženovom domu za Zagreb

Autor: Branko Tabak Photo: KK Split - Ivica Čavka

4. kolo HT Premijer lige - najava

Dvije utakmice 4. kola HT Premijer lige igraju se u petak i obje nose epitet derbija.

Split na Gripama od 16 sati dočekuje momčad Zadra, a Cibona sat kasnije u Draženovom domu ekipu Dinama. U subotu je na rasporedu utakmica DepoLink Škrljevo – Cedevita Junior, a u nedjelju preostale tri (Bosco-Gorica, Furnir-Alkar i Šibenka-Zabok).

KK SPLIT – KK ZADAR, 21. LISTOPADA 2022. U SPLITU, U KOŠARKAŠKOJ DVORANI “SPLIT”, ULICA SLOBODE 16 B, U 16:00 SATI

Split je u prva tri kola ostvario tri pobjede, uključujući i onu protiv Cibone, dok je Zadar na omjeru 2-1, a poraz je stigao upravo od Cibone. Trokut je to koji se prošle sezone borio za prvu poziciju, a prema do sada prikazanom iste ambicije imaju i u ovoj.

Posebnu pozornost u ovom susretu privlači činjenica da je nositelj zadarske igre iz  prošle sezone danas dirigent igre Splita, riječ je o reprezentativcu Dominiku Mavri. S druge strane Gripe su Višnjikom (i Jazinama) zamijenili Karlo Žganec i Sani Čampara. Mamac za publiku je i polivalentni igrač gostiju Luka Božić kao i novo lice u splitskim redovima Lewis Sullivan. Sigurno je da će košarkaškoj fešti doprinijeti i navijačko nadmetanje na tribinama.

KK CIBONA – KK DINAMO ZAGREB, 21. LISTOPADA 2022. U ZAGREBU, U KC “DRAŽEN PETROVIĆ”, SAVSKA 30, U 17:00 SATI

Utakmica je ovo u kojoj je Cibona domaćin samo na papiru jer Draženov dom je dom obiju momčadi. Josip Sesar se unatoč ozljedama trojice važnih igrača (Smajlagić, Mesiček, Ljubičić) odlično snašao u ulozi trenera Cibone i nakon uvodnog poraza na Gripama vrlo dobro posložio i motivirao momčad. S druge strane Damir Markota i Ivan Novačić će svojim iskustvom pokušati pomoći Dinamu da u premijernoj sezoni u HT Premijer ligi iznenadi favoriziranog protivnika. Bit će zanimljivo vidjeti i tko će imati premoć na tribinama.

KK DEPOLINK ŠKRLJEVO – KK CEDEVITA JUNIOR, 22. LISTOPADA 2022. U ČAVLIMA, U DVORANI “MAVRINCI”, U 19:00 SATI

DepoLink Škrljevo je odigralo odlične utakmice protiv Splita i Zadra, ali ni to nije bilo dovoljno za iznenađenje. Uz ta dva poraza imaju i onaj iz prvog kola protiv Furnira na svom parketu pa im se protiv Cedevite Junior pobjeda nameće kao imperativ. Istina, sezona je duga, ali na 0:4 se, unatoč teškom rasporedu, pale prvi alarmi. Cedevita Junior je do sada odigrala dvije utakmice i ima polovičan uspjeh. Njihovu realnu sliku tek ćemo steći. Ozljeda Krunoslava Simona ozbiljno je poremetila planove na otvaranju sezone, a svaka pobjeda do njegovog povratka veliki je poticaj za ekipu.

KK BOSCO – KK GORICA, 23. LISTOPADA 2022. U ZAGREBU, U ŠSD “BOŠKO BOŽIĆ PEPSI”, TRNSKO 25 A, U 17:00 SATI

Utakmica dvaju klubova koji sigurno nisu zadovoljni početnim rezultatima nove sezone HT Premijer lige. Bosco se vratio u elitni razred hrvatske košarke i nanizao tri poraza. Gorica je na omjeru 1-2, pri čemu uvjerljivi poraz od Šibenke na svom parketu svakako spada u kategoriju iznenađenja, a nimalo ugodan nije ni onaj kojeg su Goričani doživjeli u Sinju kod Alkara. Oba trenera su pod imperativom pobjede. Vidjet ćemo čiji će se igrači lakše nositi s tim bremenom.

KK FURNIR– KK ALKAR, 23. LISTOPAD 2022. U ZAGREBU, U SD “DUBRAVA”, ĐURE PREJCA 2, U 18:00  SATI

Sudar ekipa koje su se prošle sezone grčevito borile za ostanak u ligi, a u ovu su krenuli i više nego uspješno. Obje momčadi imaju po dvije pobjede i poraz, dosta mladih igrača, ambiciozne trener i vjernu publiku. U Dubravi je svaka utakmica košarkaški praznik, nema sumnje bit će tako i ovoga puta.

GKK ŠIBENKA – KK ZABOK, 23. LISTOPADA 2022. U ŠIBENIKU, U SD “BALDEKIN”, STJEPANA RADIĆA 44, U 18:00 SATI

Za Damira Milačića i Šibenku sezona nije mogla bolje krenuti. Dvije utakmice – dvije pobjede u domaćem prvenstvu, a uz sve to momčad je kombinirano s Alpe Adria Cupom povezala dvije gostujuće pobjede. Veliki je to impuls za nastavak sezone. Zabok, s druge strane, ima tri porata u tri susreta te na Baldekin dolazi po mir. Riječ je o ekipi koja je prošle sezone igrala Ligu za prvaka i koja ima dovoljno iskustva da zaigra najbolje kada je najteže. Jakša Vulić sigurno ima spremnu taktiku za Šibenčane koji se nakon odličnih rezultata nadaju punoj dvorani.


Standings provided by Sofascore