Europa i Svijet
Hrvatska
Na Gripe dolaze Maccabi, Partizan i Cibona

Na Gripe dolaze Maccabi, Partizan i Cibona

Na Gripama će se od 27. do 29. prosinca održati HEP turnir Europskih prvaka za juniore.

Uz Split na turniru sudjeluju Cibona, Partizan i Maccabi. Ovo je treće izdanje turnira na kojem mogu igrati samo momčadi koje su u svojoj povijesti osvojile titulu prvaka Europe. 

- Čekaju nas lijepi dani, festivala košarke mladih snaga. Kada smo prije tri godine krenuli s ovim turnirom bila nam je ideja privući zvučna imena iz svih krajeva. Ove godine nam dolazi Maccabi iz Tel Aviva, uz Cibonu i Partizan. Turnir, u suradnji s udrugama MoSt i Anđeli, ima i humanitarni karakter - kazao je Splitov direktor Robert Andrijić. 


Važan član organizacijskog odbora je bivši igrač Splita Vedran Vukušić. 

- Turnir ima značaj za hrvatsku košarku, ne samo za klub. Ovo je jedinstvena prilika da svi vide budućnost splitske, a i europske košarke - kaže Vukušić. Trener juniora "žutih" Mile Karakaš zadovoljan je zbog činjenice da će njegovi igrači dobiti kvalitetne utakmice. 

- Prije dvije godine sam poželio da turnir bude tradicionalan. To smo uspjeli, a poboljšava se i kvaliteta turnira. Jedna od najbitnijih stvari za svaki klub je imati što više utakmica kako bi vidjeli na kojoj smo razini. Moja očekivanja idu u smjeru da igramo što ljepšu košarku i da što više ljudi dođe na Gripe - rekao je Karakaš.