Hrvatska
Regija
Na Gripe stiže Spars - ekipa koja nikada ne odustaje

Na Gripe stiže Spars - ekipa koja nikada ne odustaje

Tko će sljedeće sezone igrati ABA ligu?

Nakon odrađenih 2:0 protiv Zaboka u četvrtfinalu doigravanja HT Premijer lige za "Žute" kreće najvažniji dio sezone. U srijedu od 18.30 sati (Arenasport) na Gripe stiže Spars iz Sarajeva, bit će to prva utakmica doigravanja za ostanak u ABA ligi. Igra se na dvije pobjede, druga utakmica na rasporedu je u subotu u 18.30 sati u Sarajevu, a eventualna treća igrat će se u Splitu.

- Spars iznimno cijenim, ove sezone je pokazala kvalitetu u ABA 2 ligi. Krasi je detalj da nikada ne odustaje, vraća se iz velikih ponora, Sparsi imaju momčadsku igru. Mi smo se posljednje vrijeme podigli u formi, vjerujem da ćemo biti pravi sada kada je to i najpotrebnije - rekao je Splitov trener Mile Karakaš.

"Žuti" su svjesni važnosti utakmice, uoči sezone ciljevi su bili ostanak u ABA ligi i borba za trofej prvaka Hrvatske.

- Svi naši ciljevi uoči sezone su i dalje u igri. Spars je dinamična ekipa, glavni igrač im je Kamenjaš, Orelik je igrao u dobrim ekipama, opasan je Gegić, ozbiljna su ekipa. Širina kadra je na našoj strani, ali svjesni smo da će biti tvrda utakmica. Mi imamo iskustva i mladosti, imamo prednost domaćeg terena i ništa osim pobjede ne dolazi u obzir - kazao je Toni Perković.