Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
Na krilima stranaca do druge domaće pobjede

Na krilima stranaca do druge domaće pobjede

Autor: Paulo Sarić

Posebno se istaknuo kapetan Šarac koji je u prijelomnim trenucima zabio devet koševa i odveo svoju momčad do pobjede.

Košarkaši Vrijednosnica Osijek pobijedili su i u drugom susretu Alpe Adria Cupa. Momci Vladimira Krstića ovaj su puta bili bolji od austrijskih Klosterneuburg Dukesa koje vodi naš Ante Perica rezultatom 85-82.

Gosti su bolje otvorili susret i poveli 0-6, te su čitavu prvu dionicu imali rezultatsku inicijativu. Nakon dvaju slobodnih bacanja koja je u posljednjoj sekundi četvrtine realizirao Timur Bas, Peričini su se igrači odvojili na okruglih deset poena razlike. Sve do dvije minute pred odlazak na veliki odmor gosti su izgledali kao puno kvalitetnija momčad, no tada se bude stranci u osječkim redovima te vračaju Vrijednosnice u igru. Do poluvremena Osijek je napravio seriju 11-0 i vratio stvari gotovo na početak.

Iako su polaganjem Turalije već nakon dvije minute nastavka domaćini došli do izjednačenja, u prednost nisu prešli sve do 28. minute kada je večeras izvrsni Venkesha Jois svojim četvrtim uzastopnim košem doveo svoju momčad u vodstvo 56-55. Austrijanci su se držali u susretu sve do pet minuta prije kraja, no tada Osječani rade seriju 12-3 u koju je kapetan Aljoša Šarac ugradio devet poena i odlaze na nedostižnu prednost. Do kraja utakmice Vojvode su uspjele tek ublažiti poraz.

Hrvatskog je predstavnika predvodio par stranaca Jois i Taylor koji su ubacili 24, odnosno 20 poena, dok je kapetan Šarac dodao 14, od čega većinu u trenucima kada se utakmica lomila. Najbolji u gostujućim redovima bio je nekadašnji bosanskohercegovački reprezentativac Edin Bavčić koji je predvodio sve strijelce s 27 koševa, čemu je dodao i sedam skokova.

Vrijednosnice se nakon dva kola, s isto toliko pobjeda, nalaze na prvom mjestu skupine C.