Europa i Svijet
Hrvatska
Na leđima mu je 38 godina i još uvijek ne misli stati

Na leđima mu je 38 godina i još uvijek ne misli stati

Autor: Branko Tabak

Sin Michael polako zauzima svoje pozicije u svijetu košarke, tata Tomislav se ne da.

Tomislav Ružić, 38-godišnji Zadranin, završio je još jednu sezonu u turskom Gaziantepu. Njegova momčad zauzela je 7. mjesto u prvenstvu, a u doigravanju je s 2-0 poražena od drugoplasiranog Bešiktaša.

- Početak sezone nam nije bio lagan. Krenuli smo s četiri uzastopna poraza. Jedino o čemu smo tada razmišljali bio je ostanak u ligi. Kako je sezona odmicala uz neke promjene igrača krenuli su i bolji rezultati kako u FIBA Eurocupu tako i u turskom prvenstvu. Drugi dio sezone nam je, nažalost donio ispadanje iz Europe,  ali smo u prvenstvu na kraju izborili sedmo mjesto, najbolje u povijesti kluba. Možda se čini beznačajan rezultat, ali za ljude ovdje, za vodstvo kluba i navijače, ovo je vrhunski rezultat i velika stvar. Liga je iznimno jaka, velik je broj kvalitetnih igrača i trenera tako da sedmo mjesto predstavlja značajan uspjeh, rekao nam je Tomislav jutro nakon posljednje utakmice sezone i ispadanja iz doigravanja. Zanimalo nas je kako je osobno doživio sezone i što slijedi dalje. Ipak mu je 38 godina.

- Osobno nisam baš zadovoljan sezonom, ponajviše zbog male minutaže. U planu mi je odigrati još jednu sezonu, možda i dvije, ako zdravlje dopusti, ali o tome ću razmišljati kroz ljeto. Ugovor mi je istekao, vidjet ćemo koje su opcije otvorene za dalje, dodao je Ružić.

U šali smo dobacili kako bi bio red da ne pravi konkurenciju sinu Michaelu koji je na nedavnom prvenstvu Hrvatske za dječake do 11 godina sa Školom košarke Zadar postao državni prvak te je proglašen najboljim igračem i polako zauzima svoje pozicije u svijetu košarke.

 - Već zajedno treniramo, uzvratio je Tomislav.

Michael Ružić (Foto:Košarkaški savez Zagreba)