Europa i Svijet
Hrvatska
Na Litvu i Poljsku bez Bendera, Hezonje i Babića

Na Litvu i Poljsku bez Bendera, Hezonje i Babića

Autor: Germanijak.hr

Vraća se Simon.

Izbornik Dražen Anzulović je potvrdio da će utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Litve i Poljske igrati bez igrati bez Marija Hezonje i Dragana Bendera, piše Germanijak.hr.  

"Poslao je poruku da ne računamo na njega", kratko je rekao Anzulović za Hezonju. Hezonja je ovog ljeta bio spriječen igrati za reprezentaciju jer nije imao potpisan NBA ugovor za narednu sezonu, a sada želi rujanski period iskoristiti kako bi se što bolje spremio za izazove u novom klubu. S obzirom na to da je s New York Knicksima potpisao samo jednogodišnji ugovor, ovaj potez treba potpuno razumjeti jer ako će igrati za reprezentaciju, u kamp Knicksa stiže tek oko 20. rujna, debelo nakon ostalih igrača i u startu bi se nalazio u nepovoljnijoj poziciji. Shodno tome, izostanak Hezonje doista ima razumno uporište i nema nikakve potrebe razapinjati mldog igrača koji pokušava usmjeriti svoju NBA karijeru na pravi kolosijek. 

Osim Hezonje, reprezentacija će biti lišena usluga Dragana Bendera. Njemu u listopadu počinje treća NBA sezona, ali još nije pokazao previše od svojeg nepobitnog potencijala zbog kojeg je svojedobno biran kao 4. pick prve runde drafta. U klub je stigao i novi trener Igor Kokoškov, stoga je Benderu najpametnija odluka da se kroz predsezonu pokuša nametnuti kao bitna karika u rotaciji Sunsa. 

Iz istih razloga koji vrijede za Hezonju i Bendera, kvalifikacije će propustiti Luka Babić. Iza njega je kalvarija s ozljedama nakon koje se donekle vratio u dresu njemačkog Ulma. Ovog je ljeta potpisao za Istanbul i njemu je doista potrebna sezona u kojoj će uhvatiti ritam nakon ozljeda, ritam u kojem je, ne tako davno, bio nositelj igre u euroligaškoj Cedeviti. Dobra je vijest što će Anzulović u rujnu moći računati na Krunosalav Simona, koji je sredio probleme s tetivama i trebao bi biti jaka uzdanica ulovu na dvije pobjede.

Za kraj spomenimo da, nakon što B reprezentacija odradi Borislav Stanković Kup u Kini koji je na rasporedu od 13. do 17. kolovoza, slijedi mini pauza. Pripreme s najjačim snagama koje bi trebale iznijeti rujanske kvalifikacije počinju 29. kolovoza, a do ogleda protiv Litve (14. rujna u Osijeku) i gostovanja kod Poljske tri dana kasnije, Hrvatsku čekaju dvije prijateljske utakmice protiv Slovenije. Prva je na rasporedu u Celju, druga u Varaždinu, piše Germanijak.