Hrvatska
Na mlađahe Kaštelane Jurić krenuo s najiskusnijom petorkom, Šibenka nakon +21 spašavala pobjedu

Na mlađahe Kaštelane Jurić krenuo s najiskusnijom petorkom, Šibenka nakon +21 spašavala pobjedu

Pripremna utakmica dalmatinskih susjeda.

U Sokolani je u srijedu odigran prijateljski susret između Ribole Kaštela i Šibenke. Očekivano su bili uspješniji gosti, ali igrači Damira Rančića pružili su odličan otpor šibenskom premijerligašu. 

Trener Šibenke Miro Jurić odlučio se u susret krenuti sa najiskusnijom petorkom koju su činili Vladović, Mileković, Bašić, Vuko i Primorac. S druge strane, među petoricom odabranih našlo se mjesta i za dvojicu dojučerašnjih kadeta – Jakova Sanadera i Marija Krešića.

Šibenčani su u tom, uvodnom dijelu utakmice bili puno kvalitetniji, te su na prvu pauzu između četvrtina odnijeli velikih 18 poena prednosti (11:29). Do poluvremena prednost gostiju je još malo porasla, bilo je 28:49.

U drugom dijelu razigrao se Dino Šipić koji je imao seriju ubačaja, a ulaskom mladog Josipa Vidovića Ribola znatno podiže i igru u obrani. Uslijedio je period sjajne igre domaćeg sastava koji je neposredno pred kraj treće četvrtine stigao do 51:55.

I u posljednjoj četvrtini domaćini su se primakli na svega 'minus 4' (60:64), ali je nezaustavljivi Tonko Vuko ipak gostima osigurao mirnu završnicu.

Šipić je bio prvi strijelac utakmice. Ubacio je 21 poen, dok je samo jedan manje postigao spomenuti Vuko.

Sljedeći susret Kaštelani igraju u četvrtak, 12.09. u 17,45 sati, opet na svom terenu i opet protiv premijerligaša. Ovaj put će to biti KK Sonik Puntamika iz Zadra.