Regija
Na predstavljanju Džikića Budućnost otkrila: Cilj nam je ostanak u ABA ligi

Na predstavljanju Džikića Budućnost otkrila: Cilj nam je ostanak u ABA ligi

Autor: Branko Tabak

Reorganizacija crnogorskog prvaka.

Aleksandar Džikić od danas je i službeno trener Budućnost Volija. Donedavni strateg Partizana javnosti je predstavljen u klupskim prostorijama u Njegoševom parku u Podgorici – simbolično, u trofejnoj dvorani najvećeg crnogorskog kluba.
Džikić je govorio o razlozima zbog kojih je preuzeo podgorički klub, ambicijama i ciljevima rada, piše ABA liga

- Poslije prvih kontakata, pričali smo i vrlo brzo se dogovorili. Neke poglede o radu ozbiljnog kluba očigledno dijelimo i zato je došlo do suradnje. Pričali smo o bliskoj, ali i o daljoj budućnosti ekipe i kluba. Pokušat ćemo zaokružiti veliku košarkašku priču o Podgorici i Crnoj Gori, biti sredina u kojoj će igrači napredovati, uvjete za takvo što imamo, rekao je Džikić.

O selekciji igrača je rekao:

- Pokušat ćemo imati što veći broj domaćih igrača. Što se tiče stranaca tražit ćemo jednog vanjskog igrača i igrača na poziciji pet. Ovisno o tome kako će završiti pregovori s nekim domaćim igračima, donosit ćemo odluke o strancima.

Što se tiče ambicija, jasni su dugoročni planovi.

- Ne razmišljam uopće o prekidu dominacije Zvezde. Prvo trebamo srediti stavri kod kuće.  Želimo dobiti odgovor na pitanje, koji su krajnji dometi nekih igrača. Želimo da svi dobiju šansu, i želim da nam to vrate radom i onim na parketu, zaključio je Džikić.

Dragan Bokan, predsjednik Budućnost Volija, poželio je dobrodošlicu novom treneru:

- Ove godine odlučili smo se za reorganizaciju kluba. U razgovoru sa Džikićem tijekom pregovora glavna je tema bila  rad sa mladima. Želimo da najbolji mladi iz Crne Gore ovdje imaju najbolje uvjete za razvoj i dostizanje košarkaških visina. Što se tiče dovođenja igrača, želja nam je da to budu domaći igrači. Danilo Nikolić je novi član Budućnost Volija, a kada su u pitanju ostali crnogorski igrača, zainteresirani smo za još nekoliko njih. Treener Džikić je  sa svima njima razgovarao..

Što se tiče ciljeva za sljedeću sezonu, predsjednik Budućnost Volija je oprezan:

- Želimo opstanak u ABA ligi. Želimo da ove sezone svi pružimo sve od sebe, da pružimo šansu mladima, poput Popovića, Ilića, Nikolića, Starovlaha. Jedna agresivnija postava na terenu, uz stručni štožer, će pružiti sve od sebe da dobijemo platformu za godine koje dolaze – zaključio je Bokan.