Hrvatska
Na probi u Škrljevu Australac Bosnakis

Na probi u Škrljevu Australac Bosnakis

Autor: Duje Jurić

Krenuli i Zeleni!

S pripremama za novu sezonu krenuli su i košarkaši Adria Oil Škrljeva. Trener Damir Rajković ima puno novih imena, ali i jako mlado ekipu. No, strateg Zelenih se ne žali, jer je naučio na rad s mladim igraćima kao izbornik mlade reprezentacije Hrvatske U 20. Uprava Adria Oil Škrljeva na čelu sa predsjednikom Vicom Sepom i u dogovoru sa trenerom Rajkovićem sastavila je roster na osnovu korona-proračuna, koji je puno manji nego prošlogodišnji.

- Bez obzira što trenutno klub ima sam dva igraća starija od 24 godine: Juru Gunjinu s 28 i Antonia Bobana s 26, ekipa bi mogla biti dobra. Danas su nam se pridružili dio novih igrača: Ivan Vrgoč, Toni Jelenković i Jure Gunjina, dok se BiH razigravač Adnan Arslanagić pridružuje u srijedu, nakon što danas obavi testove na koronu u Sarajevu. Centar Arkim Martin Roberston će se ekipi pridružiti u ponedjeljak 18. kolovoza, naglašava trener Rajković. 

- Očekuje nas uigravanje za novu sezonu. Iako su igraći mladi, puno njih ima iskustva. Vratio nam se nakon ozljede kapetan Josip Barnjak, koji očekuje zadnji pregled i zeleno svjetlo da može normalno trenirati. Moram zahvaliti mom bivšem igraću Roniju Kovačiću, koji je radio s Barnjakom i koji mu je pomogao da ponovno dođe u ritam rada nakon ozljede leđa. Ovih dana će nam na probu doći i Australac James Bosnakis, koji je sam izrazio želju da dođe na probu.

Pripreme ćemo odraditi u dvorani na Mavrincima, te odigrati nekoliko pripremnih utakmica, koje će ovisiti i o stanju sa koronavirusom. Očekujem da se ekipa uklopi i da pokaže što zna. Svi imaju prigodu dokazati se i pružiti publici dobre partije, naglasio je Damir  Rajković. 

Prvom treningu su se odazvali, uz gore navedene i prošlogodišnje snage: Filip Bjelanović, Mislav Kolić, Luka Vucić, Dario Cvitković te povratnik nakon teške ozljede desne ruke Edi Bešić, koji je u međuvremenu silom prilika postao ljevoruk.

Trinaest igraća ponijet će teret HT Premjer lige i nastupa u Alpe Adria Cupu, pa je praktički prijelazni rok za Zelene sa Škrljeva završen, a na treneru je da se sa ekipom pripremi za  nastupajuću sezonu.