Hrvatska
Na žeton: Božić potpisao za Zadar do Božića uz mogućnost produženja do kraja sezone

Na žeton: Božić potpisao za Zadar do Božića uz mogućnost produženja do kraja sezone

Autor: Z.D. Photo: ABA league j.t.d./Dragana Stjepanović

Novosti iz Grada košarke

Luka Božić je novi/stari igrač Zadra! 26-godišnje krilo vraća se u Zadar nakon što je ‘plavo-bijeli’ dres nosio tijekom sezona 2017/18 te 2018/19

Prošle godine branio je boje Širokog u kojem je u ABA 2 ligi za nešto manje od 36 minuta na parketu bilježio 21.5 poen, 7 skokova i 5.5 asistencija po utakmici.

Baš ga Zagreb ‘lansira u orbitu’ te nakon odličnih igara u njegovom dresu Luka prelazi u KK Zadar. U Zadru je odlične partije pružao tijekom sezone 2018/19 te je po valorizaciji nakon kraja regularne sezone bio najbolji igrač ABA lige, ali usprkos tome MVP nagradu lige za tu sezonu dobio je Goga Bitadze.

U ‘korona sezoni’ nije se nametnuo u podgoričkoj Budućnosti VOLI, da bi nakon godinu dana pauze oživio karijeru kod trenera Danijela Jusupa u ekipi Širokog.

Sportski direktor Denis Pleslić o potpisu Luke Božića je rekao:

‘Onog trenutka kada nam se ukazala prilika za potpisati takvu klasu igrača kakav je Luka Božić, nismo previše razmišljali, a uzimajući u obzir odgovornost prema trenutnom budžetu ugovor je potpisan do kraja godine uz opciju produljenja do kraja sezone.’