Hrvatska
Nadmoć Splićanki protiv mladih Brođanki

Nadmoć Splićanki protiv mladih Brođanki

Autor: HKS

Splićanke zabile duplo više od gošći. I još šest.

U 3. kolu Prve ženske lige Split je upisao uvjerljivu pobjedu protiv Broda na Savi 112-53. Bila je to utakmica dvaju neravnopravnih suparnika u kojoj je domaća ekipa demonstrirala odličnu pripremljenost, a gošće, koje se ni u jednom trenutku nisu predale malodušju, perspektivnost najmlađe ekipe u prvenstvu. Rezultatski je utakmica ponudila kakvu-takvu neizvjesnost samo u 1. poluvremenu (51:31). Trener Splita je uspio razigrati sve igračice, što će svakako biti podstrek ekipi za utakmice koje slijede.

 Boran Grgin, trener ŽKK Splita : "Čestitam igračicama na još jednoj pobjedi kao i ekipi Broda koja je puna talenta i sigurno će nekome "zapapriti" na svom parketu. Mi u prvom dijelu nismo bili pravi u fazi obrane, ali u 2.poluvremenu su i igračice iz rotacije na pravi način reagirale te smo i u drugoj domaćoj utakmici prebacili 100 poena. Već od ponedjeljka smo u pripremi za iduće kolo protiv Pule u gostima, gdje ćemo im pokušati pružiti bolji otpor nego u nedavnoj prijateljskoj utakmici."

Dražen Rimarčuk, trener ŽKK Brod na Savi: „Izvanredna škola za mladu ekipu Broda na Savi. Nevjerojatno je koliko je Split napredovao od prošle godine, to je već bilo vidljivo u rezultatu protiv Medveščaka. Nismo pružili dovoljnu borbenost protiv ovako kvalitetnog protivnika. Mislim da je 112 poena, čak i od ovakvog protivnika koji se treba boriti za prvaka Hrvatske malo previše.“

Kompletna statistika OVDJE