Hrvatska
Nadrealni Real uljuljao Darussafaku, Efes protutnjao Münchenom

Nadrealni Real uljuljao Darussafaku, Efes protutnjao Münchenom

Autor: Branko Tabak

Moćan je Real i bez Luke Dončića. Neprimjetne role Simona i Radoševića.

Fantastično otvaranje sezone za Anadolu Efes! Nakon što su srušili Obradovićev Fenerbahce i osvojili turski Superkup, Krunoslav Simon i društvo uzeli su u prvom kolu Eurolige bodove na gostovanju kod Bayerna,

I to na dominantan način. Nakon izjednačenje prve četvrtine Efes je u drugoj održao malu školu košarke igračima Dejana Radonjića i slavio s uvjerljivih 71-90.

Puno je raspoloženih igrača bilo u turskoj momčadi. Dogus Balbay je odigrao sjajnu utakmicu. Postigao je 9 poena uz 7 skokova. 3 asistencije, 2 osvojene lopte i blokadu za manje od 20 minuta provedenih na parketu. Shane Larkin je uz 13 poena imao 5 asistencija, Brock Motum je zabio 14 poena uz 4 skoka, Adrien Moerman poen tri poena manje uz jednak broj skokova. Raspoložen je bio i Tibor Pleiss (11 poena, 6 skokova, 3 asistencije), dok je James Anderson postigao 12 poena uz stopostotni šut. Krunoslav Simon u pobjedi je sudjelovao sa skromna 3 poena i 2 skoka. U igri je proveo oko 13 minuta.

Za Bavarce Nihad Dedović je zabio 17, Stefan Jović 15 (uz 5 asistencija i 5 osvojenih lopti), Vladimir Lučić 11, a Petteri Koponen 10 poena. Leon Radošević je igrao 13 minuta, bez poena.


U Madridu nadrealni Real je 40 minuta utakmice prezentirao igru dostojnu prvaka Europe. Darussafaka nije imala nikakve izglede. Real je slavio 109-93. Da bude jasno, Real je igrao dobru obranu kada je trebalo, u prvom poluvremenu u kojem je stekao 15 poena viška. Pitanje pobjednika tu je riješeno, pa su obje momčadi sve karte bacile na napad. U u tom je segmentu Real nedodirljiv. 

Sargio Llull je postigao 12 poena uz 8 asistencija. 'Zapalio' je dvoranu tricom na isteku vremena treće četvrtine. Potez kakav se rijetko viđa povukao je Facundo Campazzo koji se 'no look' asistencijom iskupio za loš šuterski dan (1-6).


Anthony Randolph je postigao 16, Jaycee Carroll 14, Fabien Causeur i Jeffery Taylor po 13, a Walter Tavares 12 poena.

Kod gostiju najbolji igrač bio Ray McCallum s 20 poena (po 6 skokova i asistencija). Nedovoljno za nadrealni Real koji izgleda moćno i bez Luke Dončića.