Hrvatska
Regija
FOTO: Nadskakani Vukovi

FOTO: Nadskakani Vukovi

Autor: Paulo Sarić

Regionalni je prvak još jednom pokazao da ima svijetlu budućnost.

Nakon dobre partije i uvjerljive pobjede nad makedonskim MZT-om juniori Cibone večeras su u Beogradu poraženi od domaćina skupine A juniorske ABA lige Crvene zvezde rezultatom 75-94. Beograđani su se pokazali kao zrelija i fizički dominantna momčad te su rutinski došli do svoje druge pobjede.

Nakon izjednačenih prvih sedam minuta domaćini su preuzeli kontrolu nad susretom te su se već do isteka prve četvrtine odvojili na dvoznamenkastu prednost (9-19). Iako je Cibona pružila solidnu igru u napadu, Zvezda je kontrolirala skok te je hvatala većinu svojih promašaja i dolazila do mnoštva drugih napada zahvaljujući čemu se mirno održavala u vodstvu. Za razliku od jutrošnjeg dvoboja Roko Prkačin je bio rezerviran, što ne treba ni čuditi imajući u vidu da će tek sutra napuniti 16 godina.

Zvezda se mirnom igrom u napadu i agresivnom obranom držala na desetak koševa prednosti sve do pred kraj druge četvrtine kada Cibosi rade seriju 8-2 i prilaze na minus tri (37-40) što je primoralo domaćeg trenera na minutu odmora. Na odmor se otišlo s plus četiri za Crveno-bijele (39-43) koji su furiozno otvorili drugi dio. Već u 25. minuti semafor je pokazivao 43-56 i premda su Vukovi u par navrata uspjeli smanjiti na jednoznamenkasti zaostatak u posljednjih se deset minuta ušlo s plus 14 za srbijanski sastav.

FOTO: ABA league/Ivica Veselinov

Do kraja smo gledali susret lišen neizvjesnosti u kojemu je regionalni prvak pokazao da ima ne samo ponajbolju momčad u seniorskoj konkurenciji, već i svijetlu budućnost. Jovanović je tricom odveo svoju momčad na plus 20 četiri i pol minute prije kraja (70-90) nakon čega je trener Cibone Ante Samac zamijenio čitavu petorku te je Zvezda mirno privela susret kraju.

Beograđane, koji su imali čak 20 napadačkih skokova, do pobjede je predvodio Zoran Paunović s 18 koševa, pet skokova i pet asistencija, dok su najefikasniji u redovima Zagrepčana bili Antonio Jularić sa 16 poena i pet asistencija, te Matej rudan s košem manje.

Cibona se nakon dvije odigrane utakmice nalazi na diobi drugog mjesta s Mega Bemaxom s omjerom 1-1, dok je neporažena Zvezda čvrsto na čelu skupine A.