Hrvatska
Nadzorni odbor KK Zadar ima novo vodstvo koje želi iskoristiti svoju apolitičnu i neovisnu poziciju za učinkovitiju komunikaciju s Gradonačelnikom i Gradskim vijećem

Nadzorni odbor KK Zadar ima novo vodstvo koje želi iskoristiti svoju apolitičnu i neovisnu poziciju za učinkovitiju komunikaciju s Gradonačelnikom i Gradskim vijećem

Autor: Z.D. Photo: KK Zadar

Dino Martinović i Dario Kljajić

U Nadzornom odboru Košarkaškog Kluba Zadar došlo je do promjena. Na 16. sjednici Gradskog vijeća, tijekom Aktualnog sata, vijećnik Ante Rubeša podnio je neopozivu ostavku na mjestu predsjednika Nadzornog odbora KK Zadar.

Na sjednici Nadzornog odbora održanoj 5. siječnja izglasan je novi predsjednik, Dino Martinović, a potpredsjednik je Dario Kljajić.

Predsjednik NO-a KK Zadar, Dino Martinović rekao je kako je primarni cilj stabilizacija poslovanja Kluba u vidu pronalaska rješenja za nesolventnost. Nadalje ističe kako će zajedno s potpredsjednikom iskoristiti svoju apolitičnu i neovisnu poziciju za učinkovitiju komunikaciju s Gradonačelnikom i Gradskim vijećem kako bi se pronašlo održivo rješenje za financijsku stabilnost Kluba.

- Što se tiče dužnosti, iz perspektive Statuta Kluba, glavni zadatak Nadzornog odbora je prije svega nadgledanje poslovanja s naglaskom na zakonitost, transparentnost i financijsku odgovornost na kojoj ćemo inzistirati. Inicirat ćemo izradu poslovne politike Kluba za koju nas također ovlašćuje Statut, rekao je Martinović. Predsjednik i potpredsjednik NO-a, svjesni su trenutnog kadra s kojim Klub raspolaže, pa su sukladno tome odlučili biti na raspolaganju u svakom trenutku za savjetodavnu i operativnu pomoć direktoru Davidu Gunjeviću i njegovom timu. Pod pomoć se misli na nove sponzore, financije, marketing te organizaciju rada. Također, tu je i uvođenje kvalitetnijih procesa s ciljem osiguranja optimalnih radnih uvjeta u svim segmentima, kako za pozadinske službe tako i svih selekcija sportskog segmenta uz poseban naglasak na omladinski pogon, zaključio je predsjednik NO-a Dino Martinović.

Potpredsjednik NO-a, Dario Kljajić osvrnuo se na javno eksponiranje rada Nadzornog odbora te iznio plan.

- Plan je raditi u tišini kao vjerni i vrijedni vojnici Kluba s minimalnim doticajima s javnosti, osim kada javnost to očekuje i kada to situacija u Klubu zaista zahtjeva. Svijetla pozornice želimo ostaviti igračima na terenu, direktorima i glasnogovornici. Konačan cilj je da se na kraju naših mandata bude korak bliže viziji Kluba koji će biti samoodrživ iz perspektive ostvarivanja vlastitih prihoda od sponzora, ulaznica i ostalih izvora. Grad Zadar financirao bi omladinski pogon koji je daleko najvažnija sportska imovina Kluba, naglasio je Kljajić. 


Martinović se nadovezao kako je Košarkaški Klub Zadar zasigurno jedini košarkaški brend u Hrvatskoj te jedan od rijetkih općenito koji posjeduje taj potencijal s obzirom na količinu emocije i strasti s kojom je povezan sa svojim navijačima i simpatizerima.

Predsjednik i potpredsjednik za kraj su podijelili svoje razmišljanje i istaknuli kako je naglasak na zajedništvu i timu, a ne na pojedincu. Vodeći se tom mišlju, Martinović i Kljajić dogovorili su se da će do kraja mandata zajednički podijeliti teret predsjedanja Nadzornim odborom. Prvu polovicu mandata odradit će Dino, a drugu Dario.

Za kraj su naglasili kako se nadaju da će njihovo imenovanje, a posljedično i zajednički rad, dodatno mobilizirati pozitivnu energiju oko Kluba. Svrha svega je ojačati toliko potrebno zajedništvo na svim razinama koje je značajno poljuljano u proteklih nekoliko godina.