Hrvatska
Naglić bi rado ostao u Zadru, ali s kim da pregovara?

Naglić bi rado ostao u Zadru, ali s kim da pregovara?

Autor: Branko Tabak

Aramis Naglić ima želju ostati u Zadru i unatoč teškom stanju u klubu, vjeruje kako je tako malo potrebno da zadarska košarka krene "sunčanom strane ulice".

Aramis Naglić ima želju ostati u Zadru i unatoč teškom stanju u klubu, vjeruje kako je tako malo potrebno da zadarska košarka krene "sunčanom strane ulice".

U izjavi za Basketball.hr trener koji je preuzeo momčad u najtežem mogućem trenutku i spasio ju od ispadanja iz ABA lige je potvrdio kako je nakon sezone započeo pregovore sa, sada već bivšim direktorom, Borisom Skroćom. Kako je ovaj otišao, a novi direktor još nije izabran došlo je do zastoja u razgovorima.

- I ja i igrači moramo biti strpljivi dok ne dobijemo odgovor kako dalje. Klub je u ovom trenutku u pat poziciji, gotovo mrtav, a stvari se sporo pokreću. Imam želju voditi klub i optimističan sam unatoč svemu. Zadar je specifična sredina, sredina u kojoj je užitak raditi, u kojoj postoji košarkaška emocija koju ćete malo gdje osjetiti. Ne mora Zadar biti glavni kandidat za prvaka države da bi se košarka ponovo živjela. Volio bih da se stvari pomaknu s mrtve točke. U prilog tome ide i činjenica da sam imao sastanak s gradonačelnikom Brankom Dukićem. Nadam se brzom rješenju - rekao nam je Naglić. 

Kao što je poznato KK Zadar je u blokadi FINA-e. Mogući dotok novca u rukama je politike, odnosno Gradskog vijeća koje bi, vjeruje se, sredinom kolovoza novim rebalansom deblokirao račun i omogućilo sastavljanje momčadi za novu sezonu.

Građani Zadra sve manje daju podršku ovakvom načinu održavanja kluba na životu, dok struka alarmira kako je sredina kolovoza iznimno kasan termin za početak slaganja momčadi.

Istina, ona bi se mogla početi slagati i danas, ali tko će razuman ući u ozbiljne pregovore s klubom čiji je račun u blokadi i koji čeka političku odluku ne bi li došao do novca.

Tko će biti novi direktor kluba, hoće li Branko Skroče ostati sportski direktor, koliki će biti budžet kluba, koji će biti ciljevi? Sve su ovo pitanja na koje bi potencijalni trener odgovore morao znati već danas.

A tko će mu ih dati? Tek ustoličeni gradonačelnik koji hvata zamršene konce zadarske košarkaške zbilje koja preživljava balansirajući između stečaja, zakonitosti poslovanja i (ne)ispunjenih regula predstečajne nagodbe s jedne i rezultatske opstojnosti koja se godinama osigurava u završnim danima natjecateljske sezone s druge strane? Direktor kluba koji nije izabran? Ili možda sportski direktor Branko Skroče koji od kraja sezone nije imao kontakt s trenerom i koji čeka da se izabere direktor ne bi li i sam dobio odgovore na ista pitanja?

Zadar je grogiran u ringu bez protivnika. Manje, više, udarce je zadao sam sebi. Srećom, u ringu nema ni suca koji bi proglasio nokaut i kraj meča. Za sada.