Hrvatska
Naglić hvali Anzulovića i najavljuje pobjedu

Naglić hvali Anzulovića i najavljuje pobjedu

Autor: KK Zadar

Dalmatinski derbi na Višnjiku.

Nakon iznimno važne pobjede protiv vodeće momčadi ABA lige podgoričke Budućnosti, košarkaši Zadra nisu imali puno vremena za odmor.

Već u ponedjeljak očekuje ih novi veliki ispit. U 10. kolu HT Premijer lige u Krešin dom (od 20 sati) stiže momčad Šibenika, koja do sada u hrvatskom prvenstvu nije upisala niti jedan poraz. U osam susreta upisali su isto toliko pobjeda, između ostalog i protiv Cibone. 

Lovre Bašič - Foto (Šime Zelić - Basketball.hr)

- Pred nama je zahtjevna utakmica. Šibenik je momčad koja je jedno od ugodnijih iznenađenja domaćeg prvenstva. Iako su ostali bez većine igrača iz prošle sezone, uspjeli su stvoriti dobru kemiju u momčadi, što pokazuje i stanje na ljestvici. Međutim, i mi smo u dobroj seriji, igramo pred svojim navijačima i zanima nas isključivo pobjeda - kaže Lovre Bašić.

Nastavak dobre serije priželjkuje i jedan od najkorisnijih igrača Zadra Mislav Brzoja.

- Nikome ne priznamo da je u našoj dvorani favorit. Pobijedili smo lidera ABA lige Budućnost, a vjerujem da to možemo ponoviti i protiv Šibenika. Oni su dobra momčad s više kvalitetnih igrača poput Vitalija, Bundovića, Radovčića, Bašića... Ipak, ako budemo pravi onda sam uvjeren da će bodovi ostati na Višnjiku. Susjedski je derbi, očekujem odličnu atmosferu s tribina koja će nam biti dodatan vjetar u leđa - dodaje Brzoja. 

Mislav Brzoja - Foto: Šime Zelić (Basketball.hr)

Trener Aramis Naglić kao jednu od glavnih karika gostiju ističe svog kolegu na klupi šibenske momčadi, mladog stručnjaka Vladimira Anzulovića. 

- Momčad koja nema poraza u ligi svakako treba respektirati, kao i posao koji tamo radi trener Anzulović. Tako se i pripremamo za utakmicu, ozbiljno i motivirano. Imamo obavezu prema sebi i prema našim fantastičnim navijačima odigrati još jednu pravu utakmicu i nastaviti seriju pobjeda - poručuje Naglić.