Hrvatska
Regija
Naglić hvalio igrače, Morgan navijače!

Naglić hvalio igrače, Morgan navijače!

Autor: Paulo Sarić

Pobjeda se treba proslaviti, no ne smijemo se opustiti. Čeka nas težak raspored idući vikend.

Konferencija za medije nakon nove domaće pobjede Zadra, i devetog trijumfa u posljednjih deset utakmica, protekla je u dobrom raspoloženju. Razumljivo, s obzirom na kvalitetu igre koju je prikazala domaća momčad na putu do novog slavlja.

- Bila je ovo timska pobjeda. Odlično smo ispunili plan igre koji nam je trener zadao. Od početka do kraja smo bili bolji. Zagrađivali smo u obrani, hvatali smo skokove i na kraju smo riješili utakmicu u svoju korist. Olimpija je dobra momčad, na kraju krajeva dobili su Partizana u gostima. Znali smo da se ne smijemo opustiti niti u jednom trenutku. Na poluvremenu smo pričali kako ne smijemo popustiti iako smo vodili 21 razlike i to smo na kraju i napravili – rekao je Kristijan Krajina.

Upitan je li ovo bila najbolja partija Zadra ove sezone kratko je rekao:

- Uz Megu da! – na što je Naglić šaljivo podboo:

- Što i nije tako teško.

Jasno, bila je šala proizašla iz dobrog raspoloženja i zadovoljstva igrom i novom pobjedom. Drugom uzastopnom u ABA ligi.

- Prije svega moram čestitati momcima na prikazanoj igri i prije svega altruizmu kojega pokazujemo iz utakmice u utakmicu. To je ono što me ponajviše veseli. Imali smo šest dvoznamenkastih igrača, a to puno znači. Nema egoizma, tj. na minimalnoj je razini, igramo kao momčad i ovaj je rezultat posljedica upravo toga. Prvo je poluvrijeme bilo na zaista visokoj razini. Zadovoljni smo, trebamo proslaviti pobjedu, no već u nedjelju igramo protiv Hermesa. Moramo se skoncentrirati, proći kroz tu utakmicu neokrznuti jer nas već idući vikend očekuje težak raspored – započeo je Aramis Naglić.

Zadrani su pola sata igrali kvalitetnu košarku, na razini kakvu smo rijetko vidjeli posljednjih godina u Krešinom domu, no ponovno je došlo do pada u trećoj dionici. Iz svlačionica se izlazi leggiero.

- I danas je treća četvrtina bila mala lošija. Zasad dovoljno dobro igramo preostale tri, pa nju možemo i istrpiti. I ja bih volio da nema tih padova u igri, no tada bi to bila vrhunska košarka. Moramo biti zadovoljni. S obzirom na raspored napravili smo dobar posao, no idemo dalje. Čekaju nas Hermes, Budućnost, Šibenik… Imamo puno posla i moramo biti glavom unutra.

FOTO: Basketball.hr

Ponovno je dobru utakmicu odigrao Lovre Bašić koji je u jednom trenutku zabrinuo sve okupljene nakon što mu je koljeno „propalo“, no nasreću sve je završilo bez težih posljedica i s novom dobrom partijom mladog Zadranina.

- Mislim da je koncentriran i da je počeo uživati u tome što radi. Skinuo je pritisak kojega je imao i zbog domaćeg terena i zbog očekivanja koja su prema njemu usmjerena. Ja vjerujem da može tako nastaviti – zaključio je domaći trener nakon nove pobjede.

Za razliku od domaćina, Ljubljančani su bili puno koncizniji. Nezadovoljstvo igrom moglo se vidjeti i u raspravi trenera Gašpera Okorna i Jordana Morgana u hodniku ispred press salona, kao i na izrazu lica slovenskog stručnjaka prilikom obraćanja medijima. Morgan je, doduše, bio puno smireniji.

- Na gostovanjima morate igrati s puno više energije i nametnuti svoj ritam. Mi to danas nismo napravili. Bili smo loši u skoku i gubili previše lopti. Dopustili smo im previše lakih poena. Jednostavno ne možeš dopustiti protivniku toliko lakih poena na gostovanju. Tu je bio ključ našeg poraza – kazao je američki centar koji je potom nahvalio zadarske navijače - svi su mi prije utakmice govorili koliko su navijači strastveni i kako bodre momčad te smo znali da će nam biti teško igrati. U potpunosti su opravdali očekivanja. Atmosfera je bila izvrsna, Zadar je imao veliku podršku. Imalo je to utjecaja i na rezultat. Kada igraš pred takvim navijačima guraju te da daš sve od sebe u obrani, a utječu i na protivnika. Pogotovo na mlade momčadi poput naše koje zbog toga imaju više izgubljenih lopti.

Slovenski je stručnjak isijavao nezadovoljstvom nakon poraza svoje momčadi. Stekao se dojam da ga je puno više pogodio pristup njegovih momaka nego rezultat.

- Čestitam treneru Nagliću na zasluženoj pobjedi. O utakmici ne treba puno pričati. Zadar je bio bolji od prve do zadnje minute te je zasluženo slavio. Mi smo obrambeno loše otvorili susret. Kada primiš 30 koševa u deset minuta to nadoknađuješ do kraja utakmice. Cijela je liga unutar nekoliko koševa, a kada ovako igraš u gostima nemaš nikakve šanse. Ideš na autobus i kući - rekao je strateg Zmajčeka nakon poraza u Zadru.