Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
Naglić i Perković krenuli s pobjedom, Bujan nastavio niz, porazi Hrvata u FIBA-inim natjecanjima

Naglić i Perković krenuli s pobjedom, Bujan nastavio niz, porazi Hrvata u FIBA-inim natjecanjima

Autor: Branko Tabak

Šetnja europskim parketima.

Aramis Naglić je pobjedom otvorio svoj mandat na klupi Intera iz Bratislave. Njegova je momčad bila uvjerljiva protiv posljednjeplasirane momčadi Extra lige BKM Lučeneca 109-73.

Jasmin Perković je u prvom nastupu za Inter za 14 minuta postigao 9 poena uz 4 skoka i jednu asistenciju.

S pobjedama u Slovačkoj nastavio je Tihomir Bujan čija je Prievidza bila bolja od Handlove 77-67. U 11 službenih utakmica od preuzimanja momčadi Bujan je upisao 9 pobjeda te dva poraza (oba od Intera, u prvenstvu i Kupu).

Inter je uvjerljivo vodeća momčad lige, a Prievidza se približila poziciji broj 3. Tu bi se Bujan mogao naći nakon sljedećeg kola u kojem njegov klub gostuje kod Lučeneca, dok trećeplasirani Svit igra zahtjevnu utakmicu na strani. Protivnik je Vrijednosnicama Osijek i Škrljevu iz Alpe Adria kupa poznati klub Levice.

Damir Mulaomerović i njegova Priština odigrali su junačku utakmicu osmini finala FIBA Europa kupa. Na domaćem terenu su poraženi od Varesea 77-80.

Minutu i pol prije kraja Priština je vodila 77-74, a u završnom napadu Darden Berisha je promašio šut za izjednačenje. Uzvrat je na rasporedu u srijedu 13. ožujka u Vareseu.

U FIBA-inoj Ligi prvaka Žužin Neptunas je poražen od Hapoela iz Jerusalema. Gosti su slavili 74-86 i stekli ogromnu prednost prije uzvrata u Izraelu. Poražena je i Murcija za koju igra Damjan Rudež. Antwerp Giantsi su slavili 75-67. Rudež je za 19 minuta postigao 8 poena uz 3 skoka i jednu asistenciju.