Hrvatska
Naglić najavljuje tvrdu i tešku utakmicu protiv Splita

Naglić najavljuje tvrdu i tešku utakmicu protiv Splita

Autor: KK Zadar

Danas u 18 sati Zadrani će ugostiti sastav Splita, koji vodi hrvatski izbornik Ivica Skelin.

Danas u 18 sati Zadrani će ugostiti sastav Splita, koji vodi hrvatski izbornik Ivica Skelin. "Žuti" su se već prošle godine pokazali kao vrlo dobra momčad, šokiravši Zadar na Višnjiku i sigurno će to nastojati odraditi i ovaj put. A skupili su, da to i ostvare, i dobru momčad. Tako se ističu prošlogodišnji igrač Jolly JBS-a Amerikanac Michaelyn Duane Scott, a "društvo" na bekovskim pozicijama mu prave mlade domaće snage Mate Kalajžić i Goran Filipović. Zadranin Pavle Marčinković i bivši igrač Zadra Henrik Širko su opasni igrači na krilu, a tu je i Zadranin Mario Špaleta koji doduše na dobiva previše minuta. Više u reketu igraju Domagoj Kanaet i Josip Jukić te Filip Najev. Nije teško zaključiti da je splitska momčad opasnija "vani" nego u reketu, ali nikada se ne smije podcjenjivati splitske mlade visoke igrače. Pogotovo ne mi Zadrani, koji i ne znamo baš "pronaći" ili "izbaciti" naše mlade visoke igrače. No, Zadar je jači od Splita. I to slobodno možemo reći za nekoliko kopalja.

- Želimo nastaviti pozitivnu seriju. Za to nam treba maksimalan pristup, jer je Split ozbiljna ekipa, koja je dobro pripremljena i vođena. Očekujem tvrdu i tešku utakmicu, ali vjerujem da ćemo nastaviti pobjednički niz - kaže trener Zadra Aramis Naglić. 

- Split je mlada i agresivna momčad koja je uvijek neugodna - rekao je košarkaš Zadra Mislav Brzoja, koji vjeruje da će Zadar nastaviti s dobrim igrama i da neće biti problema protiv Splita.

- Nadamo se nastavku pozitivne serije. Pobjeda protiv Cibone nas je podigla, no sada ne smijemo poletjeti, već se što prije spustiti na zemlju i usredotočiti se na našu igru. Naravno, očekujem i veliku podršku s tribina uz koju nam je mnogo lakše igrati - dodao je Brzoja.

Utakmica se igra u Krešinom domu u ponedjeljak od 18 sati.