Hrvatska
Naglić o Zadru: Koliko sam čuo Jusup je blizu klupe, držim da je to dobro rješenje

Naglić o Zadru: Koliko sam čuo Jusup je blizu klupe, držim da je to dobro rješenje

Autor: Branko Tabak

Uživa u Slovačkoj!

Jutros je u programu zadarskog Radija 057 gostovao Aramis Naglić, trener Intera iz Bratislave, bivši igrač i trener zadarske momčadi.

Njegovo ime zazivali su neki navijači nakon odlaska Ante Nazora. Nagliću je, priznaje u razgovoru, u Slovačkoj odlično. Prvak je, a od kada je preuzeo momčad prošle sezone ne zna za poraz.

- Inter je ambiciozna sredina, sve štima, sve je posloženo!

Priupitan da prokomentira situaciju u Zadru rekao je:

- Pratim KK Zadar, naravno. U Zadru mi je bilo lijepo, to je moj drugi dom. Žao mi je što stvari ne idu dobro, a plašim se da će jednako teško biti i u nastavku jer raspored je vrlo težak. Kada sam vidio koliko je Zadar bio čvrst na Zadar Basketball Tournamentu bio sam uvjeren da će uzeti naslov prvaka Hrvatske. No, pokazalo se da problema ima, u igri, svlačionici, izboru igrača.

Nije se libio prokomentirati dvojicu kandidata čija se imena spominju kao mogući nasljednici Ante Nazora.

- I Damir Mulaomerović i Danijel Jusup su odlični treneri. Koliko ja imam informacije, prednost ima Danijel. Držim da je on dobro rješenje. Odličan je trener, iz Zadra je, poznaje sredinu. Tek je početak sezone i puno toga se može promijeniti, no tko god došao neće mu biti lako.

Nije želio komentirati 'što bi bilo kad bi bilo' pitanje o tome kako bi se u petak provela Cibona da je on trener Zadra.

- Nije niti lijepo niti uputno da ja komentiram takvo što. Dobro znam da nije lako biti trener, posebno ne u ovakvim situacijama i posebno  ne u Zadru. To je specifična sredina. Koliko god bilo lijepo, pritisak je velik. Bit će to interesantna utakmica u kojoj Zadar ima svoju šansu. No, ja ću u Zadar svakako doći. Moram makar na ljeto. Nedostaje mi pogled s rive na Ugljan i Preko. Zadar mi je ostao u srcu, naglasio je Naglić.

Rekli bismo - jednom gospodin, uvijek gospodin.