Hrvatska
Naglić pronašao krivca za jučerašnji poraz

Naglić pronašao krivca za jučerašnji poraz

Autor: Paulo Sarić

Izostanak 'Profesora' nije se mogao ne osjetiti.

Malo je ljudi jučer očekivalo pobjedu Zadra u Zagrebu. Prije svega jer je dalmatinski sastav desetkovan otputovao u glavni grad. Preston Knowles je davno apsolvirana priča, a bez njega su Zadrani nakon ozljeda Jakova Vladovića i Mislava Brzoje ostali na samo dva (i pol) igrača u vanjskoj liniji. Premalo da bi se dobilo Nazorove trupe…

- Cibona je zasluženo pobijedila. Nije nam bilo lako igrati u rotaciji kakvu smo imali, no bez obzira na to ne mogu biti nezadovoljan angažmanom. Bili smo u utakmici gotovo do samoga kraja. Izgubili smo, prije svega, radi skoka. Cibona je pokazala više energije, više mišića u tom segmentu – osvrnuo se Aramis Naglić na sinoćnju utakmicu i pojasnio - igrači se podsvjesno paze kada znaju da nemaju zamjenu. Naša su tri vanjska igrača odigrala po 40 minuta i vrlo je teško zadržati koncentraciju cijelo vrijeme.

Ante Nazor je na konferenciji za medije nakon jučerašnje pobjede Cibone rekao da Zadar oduvijek bolje igra u skraćenoj rotaciji, a ni visoki Riječanin na zadarskoj klupi nije želio previše potencirati izostanak spomenute dvojice. Ipak, na potpitanje je dodao:

- Jakov i Lovre Bašić su dva razigravača koja se nadopunjuju i koja imaju drugačiji ritam igre. Jakov je onaj koji staje na loptu, koji je odličan pick and roll igrač. Profesor, kako ga mi zovemo. Lovre je jučer odigrao prilično kvalitetnu utakmicu, no on je igrač jednog drugog ritma. Brzoja je u zadnja dva mjeseca naš ponajbolji košarkaš i s njim dobivamo još jednog playmakera na terenu jer je sposoban odigrati pick kako treba, dobivamo dubinu i dobivamo agresiju u obrani koja nam je jučer nedostajala. On je naš najbolji obrambeni igrač. Naravno da se ti nedostaci osjete. Preostali su igrači morali cijelo vrijeme biti na terenu i nisu mogli dati onu agresivnost koja je potrebna da bi se dobila momčad Cibonine kvalitete – dodao je Naglić.

FOTO: Cibona.com

Za razliku od prvog poluvremena prve utakmice kada je Luka Žorić s 21 poenom zatrpao zadarski koš, u narednih je 60 minuta polufinala ubacio „samo“ 28 koševa, od čega tek deset iz igre. Zadrani su ga u nastavku utakmice na Višnjiku duplirali, u Zagrebu se na njemu gotovo svaki napad skupljali te ga, kao i što puka statistika pokazuje, uspjeli usporiti.

- Prije svega i individualno smo ga kvalitetnije branili. Kraljević je vrlo dobro otvorio utakmicu te smo imali živost u obrani koja nam je bila potrebna. Oko njega se uvijek treba malo skupljati jer se radi o dominantnom centru, najkorisnijem igraču ABA lige i najboljem igraču hrvatskog prvenstva – kazao je trener Zadra i pohvalio drugog iskusnog veterana Cibosa - mislim da je ključ, ili jedan od ključeva, dvoboja bio Marko Tomas. Duže je vremena izbivao s parketa i zna biti samozatajan u utakmicama domaće lige, međutim kada dođu stani-pani susreti u kojima treba preuzeti ulogu vođe, on je to sposoban napraviti.

Za kraj, osvrnuo se strateg dalmatinskog sastava i na nedjeljnu 'majstoricu'.

- Cibona je super iskusna ekipa. Cibona ima četiri, uvjetno rečeno, veterana koji su igrali na visokoj razini i koji se u ovakvim utakmicama, kada su potpuno fokusirani, jako dobro snalaze. Naš forte i naše oružje može biti, prije svega, fanatična energija, jer ako s njima uđemo u igru pet na pet oni su u tom segmentu možda čak i jači. U nedjelju je pred nama velik izazov. Odmorit ćemo se, pripremiti, analizirati sve što treba i pokušati dobiti Cibonu na domaćem terenu – zaključio je Naglić.