Hrvatska
Regija
Naglić uoči Igokee: Ovu su mi tri najteža mjeseca od kada se bavim trenerskim poslom

Naglić uoči Igokee: Ovu su mi tri najteža mjeseca od kada se bavim trenerskim poslom

Autor: Branko Tabak

Imperativ pobjede.

U petak 3. studenoga u Dvorani Krešimir Ćosić igra se utakmica 7. kola ABA lige između Zadra i tradicionalno neugodnog protivnika Igokee. Klub iz Laktaša nakon šest odigranih kola ima po tri pobjede i poraza, a u dosadašnjem dijelu natjecanja kreatori su najvećeg iznenađenja, pobjede nad Cedevitom na gostovanju.

U Ljubljani su izgubili na jednu loptu, kod kuće nadigrali Budućnost i FMP te su poraženi u jednoj izrazito napadačkoj utakmici od Partizana. Imali su i jedna kiks, poraz kod kuće od MZT-a.

Nakon odlaska NBA zvijezde Dorella Wrighta u Bamberg doveli su novog Amerikanca. Malcolm Lee će svoj premijerni nastup za Igokeu imati upravo protiv Zadra. Riječ je o 27 godišnjem igraču koji pokriva pozicije 1 i 2, a prošlu sezonu igrao je u turskom Trabzonu.

Zadrani su, pak, u prvenstvo ušli s pet poraza. Jedinu pobjedu ostvarili su kod MZT-a. Kod kuće su izgubili obje utakmice (Cedevita, Partizan), a na strani od Budućnosti (protiv koje su imali napad za pobjedu), FMP-a i Mornara.

Sam trener Aramis Naglić nakon poraza u Baru je naglasio kako je utakmica s Igokeom prijelomna za nastavak sezone. Pobjeda je imperativ.

- Utakmica je to koju moramo dobiti i koja nikako neće biti lagana, a važna nam je kako bi uhvatili priključak jer nekoliko je momčadi koje imaju po dvije pobjede. Igokea je iskusna momčad koja igra dobru košarku. Vjerujem da ćemo kada najviše bude trebalo, a to je petak, biti najbolji, rekao je Naglić. Priznao je da su mu ovo tri najteža mjeseca od kada se bavi trenerskim poslom.

- Bilo je tu puno neočekivanih događanja, ozljeda, kasnog početka priprema, gubljenja utakmica u pripremnom periodu. Sve to jako troši i mene i stožer i igrače.

Osvrnuo se na adaptaciju Josha Bostica.



- Inteligentan je igrač koji nam dosta pomaže. Ozljede sputavaju i Prestona. Vjerujem da ćemo da ćemo malo po malo doći na sebe, ali definitivno nam nije lako. Jako želimo tu pobjedu. Nadam se i podršci navijača koje pozivam da nam pomognu u petak, zaključio je zadarski strateg.

Domagoj Vuković smatra da je odlazak Wrighta značajan za ovu utakmicu. Teška je situacija, ali nismo napravili ništa neočekivano, odnosno nije bilo neočekivanih poraza. Jest, da smo se mi nadali pobjedi nad Mornarom i FMP-om, ali su pukli na kraju. Protiv Igokee očekujem tvrdu utakmicu, ali mislim da se može igrati s njima i očekujem pobjedu, rekao je Vuković i dodao nešto vrlo zanimljivo.


- Premijer liga je nama dvosjekli mač jer puno putujemo. Mi smo i na domaću utakmicu s Škrljevom praktički iz busa došli nakon 2500 km pređenih. Koliko god dobivamo te utakmice, to je veliki teret i zahtjevno je.

- Definitivno je riječ o protivniku po mjeri za nas u ovom trenutku.

Pobjedi se nada i najbolji igrač Zadra u ovoj sezoni, Luka Božić. Svi znamo što utakmica nosi i motivirani smo 100 posto. Najbolji igrač im je otišao i tu gledamo svoju priliku, iako su i bez njega dobra ekipa, rekao je Božić.

Utakmica se igra u petak 3. studenoga u Dvorani Krešimir Ćosić s početkom u 20 sati.