Hrvatska
Naglića brinu okruženje i regularnost

Naglića brinu okruženje i regularnost

Autor: Paulo Sarić

Unatoč udarcu koji ih je zadesio prošli vikend, odlasku ponajboljeg igrača Prestona Knowlesa, Zadrani na Baldekin idu po pobjedu kojom bi nastavili pobjednički niz.

Utakmice Šibenika i Zadra jedne su od posljednjih koje se još uvijek mogu nazvati feštama košarke. Pogotovo kada se igra na Baldekinu. Susreti su to koji su godinama privlačili neproporcionalno veću pozornost javnosti nego bi se očekivalo s obzirom na razliku između klubova, no posljednjih su se nekoliko sezona momčadi primaknule i u sportskom aspektu pa su dvoboji puno zanimljiviji negoli su nekoć bili. Dokaz tome su i posljednja tri međusobna ogleda koji su bili otvoreni do samoga kraja. Pritom su dvaput slavili Zadrani, a jednom Šibenčani.

- Imam puni respekt prema subotnjem protivniku i očekujem pravi derbi i tešku utakmicu – rekao je u najavi susreta zadarski trener Aramis Naglić.

U posljednjem je ogledu u Šibeniku slavio domaćin rezultatom 64-53 uz 16 koševa i sedam skokova Ive Ivanova koji se sada nalazi na gostujućoj strani, a utakmicu je, osim domaće pobjede, obilježio i ponašanje Funcuta koji su u sklopu službenog programa na poluvremenu provocirali gostujuće navijače da bi ih kasnije, nakon njihove reakcije, pokušali i fizički napasti. Srećom, situaciju je brzo smirila policija. Posljedice? Sedam uhićenih i - pobjeda Šibenika.

- Okruženje nam sigurno neće biti naklonjeno, no nadam se da će ostati u granicama regularnosti. Šibenik je ove godine dobar, ali mi želimo nastaviti pobjednički niz i na pravi način završiti sezonu – dodao je Naglić.

Utakmica se igra u subotu, s početkom u 17 sati.