Hrvatska
Najava 1. kola LP i LO: Dalmatinski derbi na Višnjiku, derbi izjednačenih u Sinju…

Najava 1. kola LP i LO: Dalmatinski derbi na Višnjiku, derbi izjednačenih u Sinju…

Autor: HKS - Hrvatski košarkaški savez Photo: Zvonko Kucelin/KK Zadar

HT Premijer liga - drugi dio

Dočekali smo i taj trenutak. Započinju natjecanja u Ligi za prvaka i Ligi za ostanak. Hvataju se bolje startne pozicije za doigravanje koje donose prednost domaćeg terena, kreću završne borbe za očuvanje premijerligaškog statusa. Uzbuđenja neće nedostajati.

LIGA ZA PRVAKA

KK CEDEVITA JUNIOR – KK FURNIR, 19. OŽUJKA 2023.,

ZAGREB, ŠSD “BOŠKO BOŽIĆ PEPSI”, TRNSKO 25 A, U 18.00 SATI

Cedevita Junior je u 2023. godini doživjela samo jedan poraz i to onaj u finalu Kupa Krešimir Ćosić od Cibone. U HT Premijer ligi Vitamini slažu pobjedu na pobjedu. I u ovom susretu momčad Damira Mulaomerovića ima ulogu favorita. Furnir je svoj osnovni cilj sezone ispunio. Plasmanom u Ligu za prvaka osiguran je ostanak pa momčad Jeronima Šarina rasterećeno može pristupiti drugom cilju, a taj je priprema igrača za iskorak u četverogodišnjem planu kluba iz Dubrave.

KK ZADAR – KK SPLIT, 20. OŽUJKA 2023.,

ZADAR, DVORANA “KREŠIMIR ĆOSIĆ”, SPLITSKA 3, U 18:00 SATI – SPORTSKA TELEVIZIJA


Što očekivati od ove utakmice osim košarkaškog praznika. Potpuno izjednačene momčadi, sjajno vođene s klupe i s velikim brojem individualaca koji mogu riješiti pitanje pobjednika. Susret je ovo kojeg može odlučiti jedan detalj, bio on u režiji igrača ili struke. Danijel Jusup i Srđan Subotić svoje su momčadi ove sezone podignuli na višu razinu. Ne sumnjamo kako će publika u dvorani Krešimir Ćosić uživati.

KK CIBONA – GKK ŠIBENKA, 20. OŽUJKA 2023.,

ZAGREB, KOŠARKAŠKI CENTAR “DRAŽEN PETROVIĆ”, SAVSKA 30, U 19:30 SATI

Cibona i dalje prkosi svim nedaćama izvan parketa i sjajno gura kroz sezonu na košarkaškim borilištima. Josip Sesar je složio momčad po svom guštu, a igrači su u tom okruženju pronašli prostor za osobni i kolektivni napredak. S druge strane Damir Milačić je sa Šibenkom već napravio sjajan rezultat. Njegovim igračima svaka sljedeće utakmica je nagrada za prikazane igre u tijekom dosadašnjeg dijela sezone. Negdje će stići i glavni dobitak. Tko zna, možda baš u Draženovom domu.


LIGA ZA OSTANAK

KK DINAMO-ZAGREB – KK DEPOLINK ŠKRLJEVO, 18. OŽUJKA 2023.,

ZAGREB, KOŠARKAŠKI CENTAR “DRAŽEN PETROVIĆ”, SAVSKA 30, U 18:00 SATI


Dinamo je serijom poraza izašao i komfor zone. Iako momčad Marija Štirjana rezultatski prednjači na tablici Lige za ostanak, forma i rezultati su u padu. Škrljevo, s Goricom tabori na dnu Lige za ostanak, ali za cilj ima ne samo osigurati ostanak, već i jedno od prva dva mjesta koja vode u doigravanje za naslov prvaka. Zagrepčani imaju tri pobjede više i veliku priliku napraviti ogroman korak prema ostanku, Škrljevo bi s druge strane, porazom potpuno zakompliciralo svoju situaciju. Sve ovo govori nam da nas čeka jedna borbena utakmica i velika bitka u Draženovom domu.


KK ALKAR – KK BOSCO, 18. OŽUJKA 2023.,

SINJ, ŠD “IVICA GLAVAN – IĆO”, TRG GOJKA ŠUŠKA 16, U 18:30 SATI


Utakmica kvalifikacijskog predznaka za obje momčadi. I Alkar i Bosco u susret ulaze sa šest pobjeda te u ovom trenutku imaju po pobjedu više od Gorice i Škrljeva. Luka Bujas i Ivan Tomas osim taktičke moraju poraditi i na psihološkoj pripremi svojih momčadi jer u susretu u kojem svaka greška usmjerava klub prema ispadanju presudna može biti i mirnoća. Sinjani će napuniti dvoranu, to je sigurno, a kada je tako užitak je igrati svima.

KK ZABOK – KK GORICA, 19. OŽUJKA 2023.,

ZABOK, GRADSKA SPORTSKA DVORANA, PRILAZ JANKA TOMIĆA 2, U 19:00 SATI


Još jedan zanimljiv par. Ogled je ovo momčadi koje su nagovijestile izlaske iz krize. Seriju poraza Zabok je prekinuo uvjerljivom pobjedom na gostovanju kod Dinama. Gorica se iz teške situacije izvukla s dvije povezane pobjede (protiv Furnira i Dinama). Dvije su stvari na strani Zaboka, domaći teren i pobjeda više na kontu. Gorica se može osloniti na dovoljan broj iskusnih igrača koji individualnom kvalitetom mogu riješiti pitanje pobjednika.