Hrvatska
Najava 14. kola HT Premijer lige: Srijeda udarni dan, Cedevita J. sa Simonom napada Cibonu

Najava 14. kola HT Premijer lige: Srijeda udarni dan, Cedevita J. sa Simonom napada Cibonu

Autor: HKS - Hrvatski košarkaški savez Photo: KK Cedevita junior

Derbi na Sportskoj televiziji

Četrnaesto kolo HT Premijer lige igra se kroz tjedan. Čak pet od šest utakmica na rasporedu je u srijedu 11. siječnja, dok će u četvrtak kolo zatvoriti Furnir i Split i to u Dvorani 2 Doma Sporova u Zagrebu.


KK DEPOLINK ŠKRLJEVO – KK ZADAR
SRIJEDA, 11. SIJEČNJA 2023., DVORANA MAVRINCI, 18 SATI

Škrljevo je u krizi rezultata, Zadar u borbi za sam vrh. Gosti igraju košarku s puno trčanja u leđa i nameću energetski ritam kojeg je teško pratiti.

Cilj Škrljeva je usporiti igru i dovesti Zadrane u postavljenu igru 5 na 5. I tu je Zadar jak, ali uz dobar šuterski dan s jedne i lošiji s druge strane dohvatljiv.


KK ALKAR –KK ZABOK
SRIJEDA, 11. SIJEČNJA 2023., ŠD IVICA GLAVAN – IĆO, 18:00 SATI

Alkar je u najnezgodnijem mogućem trenutku pred dvije utakmice s klubovima iz donjeg dijela tablice (Goricom i Zabokom) ostao bez Amerikanca Georga Brocka, no s novim igračem Lovrom Bašićem, povratnikom Gabrijelom Marićem i raspoloženim Imranom Polutkom prvu od njih dobio. 


Pobjeda iz Gorice ostvarena nakon produžetka motiv je više igračima Luke Bujasa da protiv Zaboka napravi ključni korak prema sredini ljestvice i prestanu biti sudionici derbija začelja. Zabok je, po tko zna koji puta ove sezone, bio blizu. Protiv Furnira na svom parketu bili su u igru za pobjedu, ali pobjeda je ipak otišla prema Dubravi. Daleko poznati dekor na sinjskim tribinama bit će velik motiv igračima obiju momčadi da u ovom susretu daju ono najbolje od sebe.



GKK ŠIBENKA –KK GORICA
SRIJEDA, 11. SIJEČNJA 2023., SPORTSKA DVORANA BALDEKIN, 18:00 SATI

Šibenkinu fantastičnu sezonu pokvario je prilično uvjerljiv poraz od novaka u HT Premijer ligi Dinama. Gorica je, s druge strane, porazom od Alkara na svom parketu ostala usamljena na posljednjem mjestu ljestvice. Domaćine je napustio Ivan Gulin, goste pojačao Jure Gunjina. Sve su ovo činjenice, baš kao i bodovna razlika koja Šibenčane stavlja u ulogu favorita. Li, kad utakmica počne onda je počela jedna nova priča i nitko ne zna kakav će imati kraj.


KK CIBONA –KK CEDEVITA JUNIOR
SRIJEDA, 11. SIJEČNJA 2023., KOŠARKAŠKI CENTAR DRAŽEN PETROVIĆ, 20:00 SATI – SPORTSKA TELEVIZIJA

Derbi kola igra se u Draženovom domu. Obje momčadi su u rezultatskom naletu, a u odnosu na prvi susret ovih momčadi za Vitamine će zaigrati oporavljeni Krunoslav Simon. Ako je suditi prema prethodnom kolu u kojem je protiv Bosca svojim suigračima podijelio 13 asistencija, odlučio se podrediti momčadi u podignuti svakog od njih na višu razinu. Nadamo se uzbudljivoj i neizvjesnoj utakmici.


KK BOSCO –KK DINAMO ZAGREB
SRIJEDA, 11. SIJEČNJA 2023., ŠSD BOŠKO BOŽIĆ PEPSI, 20:30 SATI

Prošle sezone igrali su derbije Prve muške lige. Ove u HT Premijer ligi plove s istim ciljem – ostankom u eliti. Dinamu za sada ide bolje, a ako je suditi prema rezultatima prošlog kola u kojem je Dinamo s lakoćom pobijedio Šibenku, a Bosco doživio uvjerljiv poraz od Cedevite Junior derbi dočekuju s različitim raspoloženjima.


KK FURNIR – KK SPLIT
ČETVRTAK 12. SIJEČNJA 2023., U DVORANI 2 DOMA SPORTOVA

Furnir će svoje domaće utakmice sa Splita i potom Zadrom zbog radova u svojoj dvorani odigrati u Dvorani 2 Doma sporova. Igrači Jeronima Šarina su povezali četiri pobjede, a šut još nije na razini koju trener priželjkuje. Kada se posloži s ostalim elementima igre moguće je i poneko iznenađenje. Split u Zagreb dolazi po bodove koji će ga održati u vrhu poretka. Kvaliteta je neosporno na strani momčadi Srđana Subotića. Parket će ipak biti mjesto gdje će se to morati dokazati.


Sve utakmice koje nisu u TV prijenosu možete pratiti na https://tv.hks-cbf.hr/