Hrvatska
Najava 15. kola HT Premijer lige: Palimo motore u subotu, gasimo u utorak

Najava 15. kola HT Premijer lige: Palimo motore u subotu, gasimo u utorak

Autor: HKS - Hrvatski košarkaški savez Photo: KK Furnir Dubrava

Neki će se zapetljati, a neki otpetljati. To je taj dio sezone.

U četvrtak smo završili 14., a u subotu susretom Cedevita Junior Depolink Škrljevo otvaramo 15. kolo HT Premijer lige. Nedjelja nam donosi četiri susreta, dok je utorak 17. siječnja dan rezerviran za veliki derbi Zadra i Splita u dvorani Krešimir Ćosić.  

KK CEDEVITA JUNIOR – KK DEPOLINK ŠKRLJEVO - subota 14. siječnja 2023.
ŠSD Boško Božić Pepsi 20:00 sati

Pobjeda nad Cibonom svrstala je Cedevitu Junior u legitimne kandidate za najviše ciljeve u oba hrvatska košarkaška nacionalna natjecanja (Kup Krešimira Ćosića, HT Premijer liga). Momčad Damira Mulaomerovića je bez većih turbulencija dočekala oporavak Krunoslava Simona koji je protiv Bosca i Cibone pokazao što donosi Cedeviti Junior, ali i hrvatskoj klupskoj košarkaškoj sceni. Škrljevo u Zagreb stiže nakon domaćeg poraza od Zadra u kojem su igrač trenera Damir Rajkovića imali kvalitetne trenutke. Za nešto više oni moraju potrajati duže. Ne samo protiv Cedevite Junior.

KK ALKAR –KK FURNIR - nedjelja 15. siječnja 2023.
ŠD Ivica Glavan – Ićo - 18 sati

Alkar ovaj susret dočekuje nakon domaćeg poraza od Zaboka. Igrači trenera Luke Bujasa ugasili su se nakon pete osobne pogreške Imrana Polutka te nakon produžetka potpisali kapitulaciju. Serijom pogrešaka prokockali su priliku za pobjedu te se vratili u društvo najugroženijih momčadi lige. 

Furnir je, s druge strane, u komfor zoni. Momčad Jeronima Šarina ima po sedam pobjeda i poraza, a forma je u usponu. Najbolje se u to uvjerio Split koji je s najjačim igračkim kadrom teško mukom stigao do gostujuće pobjede protiv motiviranih Dubravaša.

KK ZABOK – GKK ŠIBENKA - nedjelja 15. siječnja 2023. 

Gradska sportska dvorana - 18:00 sati

Zabok se gostujućom pobjedom u Sinju napunio samopouzdanjem. Igrači Domagoja Kujundžića izjednačili su se s Alkarom i Boscom u broju pobjeda (četiri),a iza sebe ostavili Škrljevo (tri) i Goricu (dvije). Stigli su Zabočani do zraka te e pred svojom publikom tražiti i bodove protiv Šibenke. Šibenčani su s četiri poraza i dalje sigurni u gornjem domu ljestvice. Vratili su košarku u Draženov grad i uživaju u svakoj utakmici. Igraju rasterećeno  i baš to je najveća vrijednost koju imaju.

KK GORICA – KK BOSCO - nedjelja 15. siječnja 2023.
Gradska sportska dvorana Velika Gorica - 18:00 sati

Bosco je preko Dinama stigao do četvrte pobjede u sezoni i uz novo posrtanje Goričana, ono na Baldekinu, pobjegao svom protivniku za dva koraka. Ne treba ni govoriti što bi nova pobjeda značila momčadi Ivana Tomasa. Gorici, pak,  jedna pobjeda treba ne bi se pokrenula. Puno je još utakmica do kraja, momčadi su izjednačene, rezultati nepredvidljivi, no činjenica je da je Gorica u ovom trenutku najugroženija momčad lige. Valja očekivati veliku borbenost s obje strane i puno uzbuđenja.

KK DINAMO ZAGREB –KK CIBONA - nedjelja 15. siječnja 2023.
Košarkaški centar Dražen Petrović – 18:00 sati

Dinamo igra vruće-hladno, a u takvom ritmu ima posve solidnu poziciju na ljestvici. Šest pobjeda je kapital koji im drži na sedmom mjesto s kojeg kontroliraju događanja ispod sebe. Susret s Cibonom svojevrsna je nagrada za igrače Dinama. Motiv Cibosa je pokazati tko je gazda u Draženovom domu i Zagrebu, ali i zadržati priključak s vrhom. Poraz od Cedevite Junior brzo će pasti u zaborav stigne li pobjeda nad Dinamom. Povežu li Sesarovi igrači dva poraza konkurentni za vrh bi to lako mogli iskoristiti.

KK ZADAR – KK SPLIT – utorak 17. siječnja 2023.
 Dvorana Krešimir Ćosić - 20:10 sati -  SPTV

Kada god i gdje god igrali susreti Zadrana i Splićana su praznici košarke. Još kada je u pitanju sezona u kojoj obje momčadi napadaju naslov prvaka Hrvatske… Zadar ima poraz i utakmicu manje od Splita te značajnu prednost zbog pobjede na Gripama u prvom dijelu sezone. Split ima Zadranina Dominika Mavru i dobro posloženu ekipu kojoj je cilj slavljem na Višnjiku neutralizirati zadarsku prednost. Ovaj derbi možete pratiti u izravnom prijenosu na Sportskoj televiziji.