Hrvatska
Najava 17. kola HT Premijer lige: Ima odgoda, ali bit će i uzbuđenja

Najava 17. kola HT Premijer lige: Ima odgoda, ali bit će i uzbuđenja

Autor: Branko Tabak Photo: KK Cedevita junior

Košarka ide dalje...

Tri utakmice 17. kola Ht Premijer lige su odgođene zbog pozitivnih nalaza igrača na COVID-19. Tako se ovog vikenda neće odigrati utakmice

Sonik Puntamika – Split, Šibenka - Furnir i Vrijednosnice Osijek - Zadar. Zaraza je onemogućila nastup Splićanima, Šibenčanima i Zadranima.

KK Alkar – KK Cedevita Junior - subota, 15. siječnja 2022. u 18:00 sati. ⇒ HKS TV

Svoj debi na klupi Alkara u subotu će imati trener Vladimir Krstić koji je ispunio upražnjeno mjesto na klupi nakon sporazumnog raskida ugovora s Markom Trninićem.  Iako će iz momčadi izostati Došen, Pralija i braća Jurela, a protivnik ima poraza koliko i Alkar pobjeda (tri) očekuje se borbena i neizvjesna utakmica. Sinjani će u svakoj utakmici do kraja sezone tražiti pobjedu, uostalom pobijedili su Cibonu u Zagrebu, od Zadra izgubili na jednu loptu i definitivno nisu momčad koju valja otpisati. Potvrđuju to i riječi pomoćnog trenera Cedevite Junior Luke Pešuta.

'Prva im je utakmica u 2022. godini. Imali su tri tjedna s novim trenerom za dobru pripremu za našu utakmicu tako da nas sigurno očekuje teško gostovanje'.

Borbena Alkare najavljuje kapetan Sinjana Hrvoje Vučić.

Još uvijek nismo kompletni, fali nam nekoliko igrača, međutim, mi ostali to moramo pokriti i tražiti pobjedu. Utakmica počinje u 18 sati

KK Gorica – KK Zabok  - nedjelja, 16. siječnja 2022. u 16:00 sati.  ⇒  HTV 2

Uz izravan prijenos na HTV-2 u nedjelju će od 16 sati snage odmjeriti Gorica i Zabok. Gorica s omjerom 8-7 drže petu poziciju, a pobjedom bi napravila ključni korak prema potvrdi plasmana u Ligu za prvaka. Zabok ima utakmicu i dvije pobjede manje te bi se pobjedom ozbiljno priključili borbi za plasman među prvih šest ekipa. Igrači Zaboka u odnosu na prvi dio sezone pojačali su se s nekoliko igrača od kojih je svakako najopasniji Jarvis Garrett koji je u prošlom kolu protiv Cibone postigao 29 poena. Goričanima je najveće pojačanje povratak Ivana Batura u pogon nakon osam mjeseci odsustva zbog ozljede, a hendikep odlazak  Emila Savića.

KK Cibona – KK Adria Oil Škrljevo -  nedjelja, 16. siječnja 2022. u 18:00 sati. ⇒ HKS TV

Sudar ranjenih - tako bismo mogli nazvati utakmicu Cibone i Škrljeva. Zagrepčanima je ovo prva utakmica HT Premijer lige nakon poraza od Zaboka i odlaska trenera Vladimira Jovanovića čiju je ulogu privremeno preuzeo njegov dosadašnji pomoćnik Bariša Krasić.

Cibonini problemi s ozlijeđenim igračima se prenose iz kola u kolu. Izostanci Roka Prkačina i Nathana Reuversa su uobičajena informacija, no veliki problem se pojavio i u momčadi Škrljeva. Nik Slavica je ozlijedio rame te prve prognoze nisu optimistične. Uz to otišao je Christopher Hortmana, koji nije donio momčadi Damira Rajkovića ono što se očekivalo. Doda li se podatak da se tek Škrljevo kompletiralo nakon problema sa zarazom koja je ušla u svlačionicu, jasno je da ni njihova situacija nije nimalo ružičasta.