Hrvatska
Najava 22. kola FAVBET Premijer lige: Cibona na Baldekinu, Zadar u Dubravi…

Najava 22. kola FAVBET Premijer lige: Cibona na Baldekinu, Zadar u Dubravi…

Autor: HKS - Hrvatski košarkaški savez Photo: Milan Balaban

Zadnje kolo drugog kruga natjecanja. Tako je, ima ih tri!


Nakon reprezentativne stanke, u kojoj su odigrane i tri utakmice nadoknade prethodnih kola, nastavlja se FAVBET Premijer liga.

Na rasporedu su utakmice 22. kola, posljednjeg u drugom krugu natjecanja. Po tri utakmice igraju se u subotu i nedjelju.

Tako će 2. ožujka Dinamo biti domaćin Alkaru, Cedevita Junior Zaboku, a Šibenka Ciboni. Dan kasnije Dubrava dočekuje Zadar, Dubrovnik Škrljevo, a Bosco Split.

KK DINAMO-ZAGREB – KK ALKAR, SUBOTA 2. OŽUJKA 2024.,
KC DRAŽEN PETROVIĆ ZAGREB, 17 SATI –
 SPORTSKA TELEVIZIJA

Dinamo je u posljednjih pet odigranih kola doživio tri poraza te traži izlaz iz rezultatske krize koja je nastavljena i na završnici SuperSport Kupu Krešimir Ćosića u Splitu na kojoj su igrači Josipa Sesara zapeli na prvoj prepreci – Cedeviti Junior. No, nekoliko dana ranije na Višnjiku protiv Zadra dinamovci su u prvenstvenom srazu bili nadomak velike pobjede. Alkar je povezao dvije pobjede i pun samopouzdanja kreće u nastavak borbe za ostanak. U ovom trenutku Sinjani su na sigurnom, no do kraja lige još je 12 kola te je svaka pobjeda zlata vrijedna, posebice ako se ostvari u utakmicama u kojem je protivnik izraziti favorit.

KK CEDEVITA JUNIOR – KK ZABOK, SUBOTA 2. OŽUJKA 2024.,
ŠSD BOŠKO BOŽIĆ PEPSI ZAGREB, 19 SATI

Cedevita Junior je u naletu. Preskočila je Dinamo te se s dvije pobjede više učvrstila na četvrtom mjestu. Odličnu formu momčad Damira Mulaomerovića je pokazala i na završnici SuperSport Kupa Krešimir Ćosić gdje je nakon velike borbe ispala u polufinalu od kasnijeg pobjednika Zadra. No, zahuktao se i Zabok koji je u posljednjih pet odigranih utakmica ostvario četiri pobjede, posljednju u nizu protiv jednog od favorita za osvajanje naslova prvaka – Splita. Ivan Tomas sigurno sprema zamku i za Cedevitu Junior.

GKK ŠIBENKA – KK CIBONA, SUBOTA 2. OŽUJKA 2024.,
SD BALDEKIN ŠIBENIK, 19:30  SATI.  –  MAXSPORT

Šibenka je u fantastičnoj formi. Josip Pandža od svoje momčadi traži igranje brze košarke, igrači zadatke ispunjavaju gotovo savršeno. Nakon pet pobjeda koje su ih učvrstile u zoni doigravanja stigao je domaći poraz od Cedevite Junior u utakmici u kojoj je Makale Foreman imao dva šuta za pobjedu Šibenčana. U međuvremenu u momčad je stigao igrač s iskustvom igranja ABA lige Milić Starovlah čime akcije kuba s Baldekina rastu. Cibona je ostala bez Domagoja Vukovića koji karijeru nastavlja na Tajvanu. Kako je u prvom ovosezonskom susretu Šibenka slavila u Zagrebu 67-87 jasno je da Dino Repeša na Baldekin dolazi po revanš. Isto tako je jasno da Zagrepčane čeka puna dvorana i vruća atmosfera u kakvoj je stasao Dražen Petrović, igrač koji za sva vremena povezuje ova dva kluba. Neka fešta počne!

KK BOSCO – KK SPLIT, NEDJELJA 3. OŽUJKA 2024.,
ŠSD BOŠKO BOŽIĆ PEPSI, 12:00 SATI

Bosco ovaj susret dočekuje sa samo jednom pobjedom, a kako vrijeme odmiče sve je manje onih koji vjeruju u čudo i ostanak u FAVBET Premijer ligi. Split je apsolutni favorit u nedjeljnoj matineji, a visoko postavljeni ciljevi i neočekivani poraz od Zaboka dodatno će motivirati momčad Slavena Rimca koja želi ugrabiti naslov prvaka Hrvatske.


KK DUBRAVA – KK ZADAR, NEDJELJA 3. OŽUJKA 2024.,
SD DUBRAVA ZAGREB, 18:00 SATI

Dubrava je za Zadrane tradicionalno vruć teren, a Zadar za sve momčadi FAVBET Premijer lige lovina koju svi žele uloviti. Kako i ne bi kada je u pitanju aktualni prvak i pobjednik nacionalnog kupa te lider FAVBET Premijer lige. Kvaliteta je na strani momčadi Danijela Jusupa, no to treba dokazati i na parketu. Ono na što Dubravaši sigurno mogu računati je da ih Zadrani neće podcijeniti.

KK DUBROVNIK – KK DEPOLINK ŠKRLJEVO, NEDJELJA 3. OŽUJKA 2024.,
ŠD GOSPINO POLJE DUBROVNIK, 20:00 SATI  

Utakmica posebnog značaja za Škrljevčane koji su se prije nekoliko dana pokazali u dobrom svjetlu na gostovanju kod Zadra na Višnjiku. Momčad Edija Dželalije želi izbjeći pretposljednje mjesto, na kojem se trenutno nalazi, i tako bez dodatnih kvalifikacija i komplikacija izboriti ostanak u FAVBET Premijer ligi. U ovom trenutku za Dubravom i Alkarom zaostaju dvije pobjede, no sve se to još da nadoknaditi. Da bi stvari krenule na bolje osim dobrog dojma valja i pobjeđivati, Dubrovnik je prva prilika, Momčad Ivana Perinčića kroz ovu sezonu povi mirno i bez šokova, a taj mir i izostanak stresa je nešto što im pred Škrljevom daje veliku prednost. Naravno i sam pogleda na poredak sugerira da su Dubrovčani favoriti, ai Škrljevo neće pasti samo od sebe.