Hrvatska
Najava 26. kola FAVBET Premijer lige: Zagrebački derbi za 4. mjesto, važna utakmica u Kostreni

Najava 26. kola FAVBET Premijer lige: Zagrebački derbi za 4. mjesto, važna utakmica u Kostreni

Autor: HKS - Hrvatski košarkaški savez Photo: Marin Sušić/HKS

Od subote do ponedjeljka

Od 23. do 25. ožujka na rasporedu je 26. kolo FAVBET Premijer lige. Svaki dan donosi po dvije utakmice. U subotu Bosco dočekuje Dubravu, a DepoLink Škrljevo Alkar. U nedjelju je Zadar domaćin Zaboku, a Cibona Dubrovniku, dok će u ponedjeljak Split ugostiti Šibenku, a Cedevita Junior Dinamo-Zagreb.

KK BOSCO – KK DUBRAVA, SUBOTA 23. OŽUJKA 2024.,
ŠSD “BOŠKO BOŽIĆ PEPSI” ZAGREB, 16:00 SATI

Dubrava je tricom Karla Vragovića u završnici utakmice prethodnog kola protiv DepoLink Škrljeva pobjegla Škrljevčanima za dvije pobjede i sada ima zadatak protiv Bosca potvrditi taj uspjeh. Bosco je opasan jer nema što izgubiti, a ima silnu želju barem nekome pomrsiti račune. Dok se bore za izbjegavanje 11. mjesta i dodatnih kvalifikacija za ostanak u FAVBET Premijer ligi, Dubravaši iz drugog plana gledaju i rasplet situacije u borbi za doigravanje. U ovom trenutku se čini prilično daleko (zaostatak od tri pobjede), no u završnih osam kola sve je moguće.

KK DEPOLINK ŠKRLJEVO – KK ALKAR 23. OŽUJKA 2024.,

DepoLink Škrljevo je dugo u rukama držalo konce igre protiv Dubrave, a onda izgubilo susret na najgori mogući način. Trica Karla Vragovića koja je pogurala Dubravaše dalje od dna ljestvice težak je udarac za Škrljevčane koji protiv Alkara imaju priliku ostati u igri za izbjegavanje 11. mjesta i ruleta dodatnih kvalifikacija. Poraz bi ih značajno udaljio od tog cilja. Alkar je u trećem krugu odradio zahtjevne utakmice protiv Cibone, Splita i Alkara. Jedna pobjeda (protiv Cibone), jedna vrlo dobra (protiv Split) i jedna odlična prezentacije (protiv Zadra) razlog su zbog kojeg Sinjani u Kostrenu dolaze napunjeni samopouzdanjem svjesni činjenice da bi pobjeda značila možda i presudan korak u osiguravanju premijerligaškog statusa i sljedeće sezone.

KK ZADAR – KK ZABOK, NEDJELJA 24. OŽUJKA 2024.,
DVORANA “KREŠIMIR ĆOSIĆ” ZADAR, 19:00 SATI

Zabok ove sezone igra promjenjivo, od teških poraza do rušenja favorita. Protiv njih su posebno nadahnuti pa su Zabočani tako dva puta slavili protiv Cibone u Zagrebu te po jednom protiv Cedevite Junior i Splita na svom parketu. Zadra nisu uspjeli iznenaditi, a to ne znači da neće tome težit. Zadrani i dalje drže startnu jedinicu s jasnim ciljem da ju obrane do početka doigravanja. Svaka nova pobjeda približava ih tom cilju. Bez obzira na ozljede i viroze koje diktiraju u kojem će sastavu momčad Danijela Jusupa nastupiti, Zadar je na Višnjiku veliki favorit.

KK CIBONA –KK DUBROVNIK, NEDJELJA 24. OŽUJKA 2024.,
KOŠARKAŠKI CENTAR “DRAŽEN PETROVIĆ” ZAGREB, 20:30 SATI

Cibona je nakon dva šokantna poraza, od Alkara u Sinju i Zaboka u Zagrebu, u evidentnoj rezultatskoj krizi. Treće mjesto za sada nije ugroženo, no pobjeda se unatoč svemu nameće kao imperativ. Dubrovnik u Zagreb dolazi rasterećen i silno motiviran da sezonu okruni jednim senzacionalnim rezultatom. Ne trgne li se Cibona imaju se Dubrovčani pravo tomu nadati. Igrači Ivana Perinčića imaju zacementirano mjesto u doigravanju i ogroman prostor da velikog suparnika stave pod pritisak.

KK SPLIT – GKK ŠIBENKA, PONEDJELJAK 25. OŽUJKA 2024. ,
KOŠARKAŠKA DVORANA “SPLIT” SPLIT, 19:00 SATI

Derbi susjeda u kojem su kvaliteta i forma na strani domaćina. Split želi održati korak sa Zadrom te mu na Višnjiku brejkom preuzeti startnu jedinicu uoči doigravanja. Jedan krivi korak udaljit će ih od tog cilja. Šibenka je nakon pet pobjeda nanizala četiri poraza. Želja da se tomu stane na kraj postoji, ali za pobjedu na Gripama trebat će im i ponajbolja utakmica sezone i osmijeh sreće.

KK CEDEVITA JUNIOR – KK DINAMO-ZAGREB,  PONEDJELJAK 25. OŽUJKA 2024.,
DVORANA 2 DOMA SPORTOVA ZAGREB, 19:00 SATI – MAXSPORT

Bodovno poravnate momčadi Damira Mulaomerovića i Josipa Sesara u ovom se susretu bore za četvrto mjesto. Cedevita Junior se želi iskupiti za neplanirani poraz u Dubrovniku, dok Dinamo ima priliku ostvariti i petu pobjedu u nizu. Odlučivat će nijanse i raspoloženje pojedinaca.

Standings provided by Sofascore