Hrvatska
Najava 28. kola FAVBET Premijer lige: U utorak borba za vrh, u srijedu za doigravanje i ostanak

Najava 28. kola FAVBET Premijer lige: U utorak borba za vrh, u srijedu za doigravanje i ostanak

Autor: HKS - Hrvatski košarkaški savez Photo: Marin Sušić/HKS

FAVBET Premijer liga ide dalje

U utorak i srijedu, 2. i 3. travnja, na rasporedu su utakmice 28. kola FAVBET Premijer lige.
Tri vodeće momčadi svoje susrete igraju u utorak i to Zadar protiv Dubrovnika, Split protiv Dinama i Cibona protiv Cedevite Junior. U srijedu se sastaju Bosco i Alkar, Dubrava i Zabok te Depolink Škrljevo i Šibenka.

KK CIBONA – KK CEDEVITA JUNIOR, UTORAK 2. TRAVNJA 2024.,
KOŠARKAŠKI CENTAR DRAŽEN PETROVIĆ, ZAGREB, 18 SATI – MAXSPORT

Veliko iskušenje za Cibonu koja do početka doigravanja želi zadržati poziciju broj tri. Utakmica s kojom može zaključati tu priču je upravo protiv Cedevite Junior, četvrtoplasirane ekipe koja ima kapacitete s kojima može napasti Cibonu. Gostujući poraz od Zaboka i Dubrovnika, s druge strane, pokazuju ranjivost Vitamina.

KK ZADAR – KK DUBROVNIK, UTORAK 2. TRAVNJA 2024.,
DVORANA KREŠIMIR ĆOSIĆ, ZADAR, 19 SATI

Zadar i Dubrovnik su se ove sezone sastajali tri puta, u SuperSport Kupu Krešimir Ćosić i dva puta u FAVBET Premijer ligi. U sve tri utakmice slavili su Zadrani koji su favoriti i u ovom susretu, Zadar drži lidersku poziciju i želi da tako ostane do kraja. Dubrovnik je u vrlo sigurnoj zoni doigravanja i rasterećen dolazi odigrati mušku utakmicu protiv aktualnog prvaka države. Za igrače Ivana Perinčića ovakvi susreti su svojevrsna nagrada za odlične dvije sezone. Prošlu u kojoj su izborili FAVBVET Premijer ligu i ovu kroz koju plove mirno prema kraju.

KK SPLIT – KK DINAMO-ZAGREB, UTORAK 2. TRAVNJA 2024.,
KOŠARKAŠKA DVORANA SPLIT, SPLIT, 20:30 SATI – SPORTSKA TELEVIZIJA

Split mora nastaviti pobjednički niz želi li da utakmica sa Zadrom na Višnjiku odluči kome će pripasti startna jedinica. U ovome trenutku Zadar ima pobjedu više, no Žuti bi eventualnim slavljem na Višnjiku preskočili velike rivale jer bi uz jednak broj bodova imali bolji međusobni skor. Stekne li Zadar dvije pobjede viška derbi na Višnjiku neće imati presudnu ulogu. Dinamo, s druge strane, nakon izgubljenog koraka u borbi za četvrto mjesto s Cedevitom Junior i dva povezana poraza želi pokazati da ima kvalitetu s kojom se može nositi s najboljim momčadima Hrvatske. I ne samo to, već može i zadržati šanse za četvrto mjesto.

KK BOSCO – KK ALKAR, SRIJEDA 3. TRAVNJA 2024.,
ŠSD BOŠKO BOŽIĆ PEPSI, ZAGREB, 18 SATI

Alkar igra na refule. Nakon nekoliko sjajnih izdanja, protiv Dubrave su na svom parketu Sinjani trebali napraviti ogroman korak prema doigravanju, no propustili su tu priliku pa su sada Dubravaši bliži tom cilju. Istovremeno Bosco je u cijeloj sezoni ostvario tek jednu pobjedu i to baš protiv Alkara. Zagrepčani imaju motiv ponoviti taj uspjeh, a Alkar priliku za iskupljenje za poraz od Dubrave, ali i onaj od Bosca u prvom dijelu sezone.

KK DUBRAVA – KK ZABOK, SRIJEDA 3. TRAVNJA 2024.,
SD DUBRAVA, ZAGREB, 20:30 SATI

 Nakon uspjeha u Sinju i treće pobjede u nizu Dubrava ima priliku dohvatiti doigravanje. Dubravaši imaju pobjedu manje od Šibenke, ali i protivnika po mjeri koji će im dati odgovor na pitanje što mogu očekivati do kraja sezone. Zabok bi pobjedom napravio možda i ključni korak prema šestom mjestu.

KK DEPOLINK ŠKRLJEVO – GKK ŠIBENKA, SRIJEDA 3. TRAVNJA 2024.,
SPORTSKA DVORANA KOSTRENA, KOSTRENA, 18 SATI

Šest je kola do kraja, a DepoLink Škrljevo se nalazi na pretposljednjem mjestu koje vodi u dodatne kvalifikacije za ostanak u ligi te ima tri pobjede manje od Alkara, koje je jedno mjesto iznad Škrljevčana. Dok je lopta u igri nada tinja i mora se hvatati svaka slamka spasa. Šibenčani s druge strane čuvaju osmu poziciju koja vodi u doigravanje i koju im ugrožavaju Dubravaši, ali i Sinjani. Pobjeda bi momčadi s Baldekina uoči raspleta sezone donijela mir jer niz poraza traje prilično dugo.