Hrvatska
Najava 4.kola HT Premijer lige: Derbi na Gripama, Škrljevo lovi četvrtu pobjedu

Najava 4.kola HT Premijer lige: Derbi na Gripama, Škrljevo lovi četvrtu pobjedu

Autor: Branko Tabak Photo: Marin Sušić - HKS

Samo je jedna momčad na 100%.

Derbi 4. kola HT Premijer lige igra se na Gripama gdje Split, bez ozlijeđenog Shawna Jonesa, dočekuje Sesarovu Goricu. Razigravač Goričana Mate Kalajžić kao 'dite Gripa' ima silan motiv u ovom susretu:

‘Iako su nam neki igrači bolesni i ne znamo s kim ćemo nastupiti u Split dolazimo po pobjedu’, Kalajžićeva je izjava koja je u velikoj mjeri zagrijala atmosferu uoči susreta koji je na rasporedu u petak 8. listopada u 18 sati (HKS TV).

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Kada Cibona dolazi u Jazine, tko god bio s druge strane, to je znak za košarkašku feštu. Sonik Puntamika je odlaskom Pavla Marčinkovića sigurno manje opasan protivnik, ali ne i protivnik bez svojih izgleda. Zagrebačkoj mladosti izazov je u tim godinama nositi na leđima teret favorita. Sonik Puntamici to je jedna od prilika za dobar rezultat.

Foto: KK Cibona

Zabok nakon pobjede na gostovanju kod Šibenke lakše diše. Potvrda te pobjede očekuje se protiv Alkara na domaćem parketu. Sinjani su bez pobjede nakon prva tri kola i sigurno imaju snažan motiv u ovom susretu. Kvalitetom ekipe su podjednake, no u živom procesu kakav je utakmica, treba vidjeti tko će bolje reagirati. Psihološka prednost je na strani domaćina.

Foto: Milan Balaban/GKK Šibenka

Škrljevo kao najugodnije iznenađenje i lider prvenstva, ujedno i jedina momčad sa stopostotnim učinkom, dočekuje na svom parketu ranjenu Šibenku koja je u sezonu krenula s tri poraza. Onaj na Baldekinu od Zaboka sigurno ih je najviše zabolio. Stoga je momčad nadograđena s novim igračem za kojeg se trener Damir Milačić nada da će popraviti ‘krvnu sliku’ Šibenke. Ipak, pitanje je koliko brzo se Robert Kujundžić može uklopiti u novu momčad i hoće li u prvoj utakmici donijeti Šibenki prednost ili će njegovo uigravanje predstavljati opterećenje.

Foto: Šime Zelić/KK Zadar

U susretu dviju momčadi s omjerom 2-1, Cedevite Junior i Vrijednosnica Osijek, ne samo zbog domaćeg terena već i većeg broja iskusnih i kvalitetnih igrača ulogu favorita ima momčad Damira Mulaomerovića. Istina, Osijek je u zadnjih desetak dana nadograđivao momčad i možda baš netko od novopridošlih igrača promijeni odnos snaga, primjerice južnosudanci, Kuany Ngor Kuany i Jackson Makoi.

Foto: KK Cedevita Junior 

Zadar bez Kevona Harrisa na kojeg Ivan Perinčić više ne računa, ali i bez povratnika Pavla Marčinkovića, koji nema pravo nastupa do prijelaznog roka (18.do 30. studenoga) dočekuje ekipu Furnira koji je poražena u sva tri utakmice dosadašnjeg tijeka natjecanja. Poraz od Škrljeva pokazao je zadarsku ranjivost na početku sezone. Dubravaši će predvođeni iskusnim Igorom Marićem tu, ali i u zadarskom umoru, tražiti svoju šansu.

Foto: Šime Zelić/KK Zadar

RASPORED 4. KOLA

KK Adria Oil Škrljevo – GKK Šibenka

8. listopada 2021. u Čavlima, u dvorani “Mavrinci”, s početkom u 18:00 sati. ⇒ Arena Sport

KK Split – KK Gorica

8. listopada 2021. u Splitu, u Košarkaškoj dvorani “Split”, Ulica slobode 16 b, s početkom u 19:00 sati. ⇒ HKS TV

KK Zabok – KK Alkar

9. listopada 2021. u Zaboku, u Gradskoj sportskoj dvorani, Prilaz Janka Tomića 2, s početkom u 17:00 sati. ⇒ HTV 2

KK Sonik Puntamika – KK Cibona

9. listopada 2021. u Zadru, u dvorani “Jazine”, Obala kralja Tomislava 2, s početkom u 17:30 sati. ⇒ HKS TV

KK Cedevita Junior – KK Vrijednosnice Osijek

9. listopada 2021. u Zagrebu, u Dvorani 2 Doma sportova, Trg K. Ćosića 11, s početkom u 19:00 sati. ⇒ HKS TV

KK Zadar – KK Furnir (zamjena domaćinstva)

9. listopada 2021. u Zadru, u dvorani “Krešimir Ćosić”, Splitska 3, s početkom u 20:30 sati. ⇒ HKS TV


Standings provided by SofaScore LiveScore