Hrvatska
Najava 5. kola HT Premijer lige (LP/LO): Cedevita traži prvu pobjedu u LP, a Osijek slamku spasa u LO

Najava 5. kola HT Premijer lige (LP/LO): Cedevita traži prvu pobjedu u LP, a Osijek slamku spasa u LO

Autor: HKS hks Photo: Milan Balaban - GKK Šibenka

Od petka do nedjelje


HT PREMIJER LIGA, 5. KOLO LIGE ZA PRVAKA


KK CIBONA – KK CEDEVITA JUNIOR, 8. TRAVNJA 2022. U ZAGREBU, U KC “DRAŽEN PETROVIĆ”, SAVSKA 30, U 18:00 SATI. ⇒ ARENA SPORT TV

Cedevita Junior u petak od 18 sati u 5. kolu HT Lige za prvaka gostuje kod Cibone u KC Dražen Petrović. Susret se može pratiti na Arena sport TV.

Četvrti je ovo međusobni susret zagrebačkih momčadi u sezoni. Cedevita Junior slavila je u prvoj utakmici kao gost 73:83, Cibona je uzvratila pobjedom u Domu sportova 74:81 kao i u finalu Kupa Krešimira Ćosića u Rijeci 65:67. U ovom trenutku na ljestvici Cedevita Junior je na omjeru 17-9 kao četvrta, Cibona je s 20-6 druga.

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior koja traži prvu pobjedu u Ligi za prvaka, ovim je riječima najavio susret:

“Cibona je uvijek Cibona, mi se nakon ova četiri poraza u Ligi za prvaka i rezultatske krize koju imamo pokušavamo dignuti kroz treninge, iako imamo dosta problema s ozljedama, Šabić nije trenirao, Radović pa Planinić… Ali mi idemo odigrati dobru utakmicu, probati iznenaditi Cibonu iako to neće biti lako’

Cibona je do kraja sezone ostala bez Krešimira Radovčića koji je ozlijedio i operirao šaku. Na utakmici sa Splitom ozlijedio se i Lovro Gnjidić te je odmah najavljeno kako će ga uganuće skočnog zloba onemogućiti da nastupi u ovom derbiju.

KK GORICA – KK ZADAR, 10. TRAVNJA 2022. U VELIKOJ GORICI, U GSD VELIKA GORICA, RAKARSKA ULICA 19, U 17:00 SATI.

Zadar u Goricu stiže bez Domagoja Vukovića koji je operirao Ahilovu tetivu i izgubljen za ovu sezonu. Istovremeno, nakon ozljede, u momčad se vraća Aleksandar Bursać koji pokriva istu poziciju krilnog centra. Sigurno je da će Bursaću trebati vremena da se adaptira i kompenzira izostanak Vukovića koji se ozlijedio u trenutku podizanja forme. Priliku bi u ovakvom raspletu mogao dobiti i mladi Tomislav Mihael Buljan

Zadrani drže prvo mjesto Lige za prvaka i tu žele ostati. Gorica je tu da im poremeti planove. Trener Goričana Mladen Miki Starčević  ove sezone je već odveo Goricu do pobjede protiv aktualnog prvaka Hrvatske. Zanimljivo, i tada je, kao i sada na zadarskoj klupi bio pomoćni trener Srđan Helbich. Vladimir Anzulović nakon zdravstvenih komplikacija uzrokovanih Covidom i dalje čeka liječničko odobrenje za povratak.
.
‘Ždrijeb nas nije mazio u prva četiri kola jer smo imali tri gostovanja, ali sada dolaze na red naše domaće utakmice. Najprije nam u nedjelju 10. travnja u 17 sati u našu Gradsku sportsku dvoranu dolazi prvak Zadar, a tri dana kasnije i Cibona. Za naš trenutni roster to su u tako kratkom vremenskom periodu dvije jako teške utakmice. Podrška s tribina značajno bi nam pomogla, a mi ćemo kao i uvijek ponuditi velika uzbuđenja koja kraljica sportskih igara košarka nudi. Dođite i navijajte glasno i korektno’, pozvao je navijače Gorice domaći trener Starčević.

KK SPLIT – KK ZABOK, 10. TRAVNJA 2022. U SPLITU, U KOŠARKAŠKOJ DVORANI “SPLIT”, ULICA SLOBODE 16 B, U 19:00 SATI.

Zabok je već pokazao koliko opasan protivnik u Ligi prvaka može biti. Svaka utakmica prilika je za ispisivanje nove stranice povijesti. Za sada se, uz nastup u Ligi prvaka, na tim stranicama nalaze upisane domaće pobjede protiv Cedevite Junior i Gorice.

Split je iscrpljen igranjem na dvije fronte, uz to i oslabljen zbog ozljede Nejca Barića. Splitski Slovenac se ozlijedio na utakmici 4. kola Lige za prvaka na gostovanju kod Cibone. Stradali su križni ligamenti koljena te je i za Bariča sezona završena.

HT PREMIJER LIGA, 5. KOLO LIGE ZA OSTANAK

KK VRIJEDNOSNICE OSIJEK – KK ADRIA OIL ŠKRLJEVO, 9. TRAVNJA 2022. U OSIJEKU, U MALOJ DVORANI GRADSKOG VRTA, KNEZA TRPIMIRA 23, U 17:00 SATI.

Osijek je sa samo sedam pobjeda na kontu posljednjeplasirana ekipa Lige za ostanak, a u najnezgodnijem trenutku u goste im stiže Škrljevo. I nakon dva poraza Škrljevo je prvo na ljestvici s 12 pobjeda (tri više od najbliže pratnje), a u Osijek dolazi sa silnom željom da se iskupi za loše igre i rezultate u posljednje vrijeme. Brokerima je svaka utakmica kvalifikacijska, a svaki novi poraz značajan korak unatrag prema ispadanju iz lige.

KK ALKAR – KK SONIK PUNTAMIKA, 9. TRAVNJA 2022. U SINJU, U ŠD “IVICA GLAVAN – IĆO”, TRG GOJKA ŠUŠKA 16, U 19:00 SATI.

Alkar (9 pobjeda) igra promjenjivo i vrlo je nepredvidljiva ekipa. Činilo se da su na koljenima, a onda su upisali dvije uvjerljive pobjede protiv Škrljeva (doma) i Furnira (na gostovanju) i doveslali do mirnijih voda.. Utakmica sa Sonikom za Alkare je utakmica istine.

Sonik (8 pobjeda) je vođen mladim trenerom Rokom Jurlinom prevladao sve nedaće koje je momčad pretrpjela uslijed financijskih problema te povezao tri pobjede. Zadrani su tako kupili kakav-takav mir, no žele li izbjeći ispadanje Lige moraju zaigrati na pobjedu i u Sinju-

GKK ŠIBENKA – KK FURNIR, 10. TRAVNJA 2022. U ŠIBENIKU, U SD “BALDEKIN”, STJEPANA RADIĆA 44, U 18:00 SATI.

Šibenka (9 pobjeda) je spojila dvije pobjede nakon poraza od Sonika u Jazinama. Prvo je na Baldekinu pao Osijek, a potom na Mavrincima i Škrljevo. U tren oka gubitnici su postali glavni kandidati za drugo mjesto Lige za ostanak koje osigurava nastup u doigravanju za naslov prvaka Hrvatske. Furnir (8 pobjeda) je u rezultatskoj krizi i nasušno treba pobjedu koja bi vratila optimizam u svlačionicu i ekipu odmaknula od dna.