Hrvatska
Najava 5. kola HT Premijer lige: Sonik i Šibenka testiraju Goricu i Cedevitu Junior

Najava 5. kola HT Premijer lige: Sonik i Šibenka testiraju Goricu i Cedevitu Junior

Autor: Branko Tabak Photo: KK Sonik Puntamika - Zvonko Kucelin

U subotu je zatvoreno 4. kolo HT Premijer lige, a već u utorak utakmicama Cibona – Zabok i Zadar-Split kreće se u petu rundu ovosezonskog izdanja HT Premijer lige.

Momčad Zaboka u Draženov dom stiže osokoljena odličnim igrama i pobjedama na Baldekinu kod Šibenke i u svojoj dvorani protiv Alkara. Cibona je uz poljubac sreće slavila kod Sonik Puntamike te zadržala korak s glavnim kandidatima za sam vrh poretka. U svojoj dvorani Cibosi su favoriti. Onaj teži dio posla je takvo što potvrditi i na parketu jer Radulovićeva momčad sigurno će znati iskoristiti priliku ako im se ona ukaže. Uostalom upravo je Zabok prošle sezone priredio jedno od najvećih iznenađenja lige slavljem na Višnjiku protiv Zadra. Cibona do daljnjeg nastupa bez Tonija Nakića koji se oporavlja od operacije slijepog crijeva.

Ranjeni Zadar, bez Justina Cartera i vrlo vjerojatno Uroša Lukovića, ima težak zadatak na svom parketu protiv momčadi Splita koja je nakon uvodnog kiksa kod Cedevite Junior nanizala tri pobjede, uključujući i one u derbi susretima s Cibonom i Goricom. Unatoč manjim ozljedama momčad Srđana Subotića će biti kompletna. Izostat će tek Shawn Jones čiji se oporavak od ozljede ramena očekuje za mjesec dana.

Šibenka je bučno proslavila prvu pobjedu u sezoni kod Škrljeva i usput skinula Zelene s liderske pozicije HT Premije lige. Izjava trenera Damira Milačića je jasno dala do znanja što njegove igrače čeka u nastavku sezone: ‘Nema sprovoda nakon poraza ni svadbe nakon pobjede. Nastavljamo isto, red i rad’. Dolazak Cedevite Junior predvođene trenerom Damirom Mulaomerovića na Baldekin prilika ja da uz dobru košarku navijači uživaju i u trenerskim osebujnostima dvaju Damira.

Alkar je nanizao četiri poraza, a u petom kolu dočekuje Adria Oil Škrljevo. Neigranje Krstanovića, Došena i Putnika uz načete Gilberta i Tomaševića snažno se odražava na krvnu sliku momčadi Marka Trninića. Sinjani silno žele pobjedu koja bi ih motivirala i pokrenula, no protivnik ima kvalitetu, a uz to dolazi se iskupiti za domaći poraz od Šibenke.

Zanimljivi susret očekuje nas u Gorici u koji stiže Sonik Puntamika. Tomislav Cvitković ove je sezone jedan od nositelja igre Sesarove momčadi, prošle je vukao Puntamičane. Unatoč odlasku Pavla Marčinkovića Zadrani imaju što tražiti u ovom susretu. Trener domaćina sigurno je silno motivirao svoje igrače izjavom nakon poraza od Splita u kojoj je prolaznu ocjenu za igru dao jedino Mati Kalajžiću.

Vrijednosnice Osijek su u posljednjoj utakmici 5. kola u četvrtak domaćin Furniru. Momčad Jeronima Šarina i dalje traži put do prve pobjede. Osječani su krenuli s dvije pobjede pa spojili dva poraza. Mlada su momčad koja je naknadno nadograđivana, a unatoč boljoj poziciji na ljestvici nisu izraziti favoriti u ovom susretu. Gostujući trener pojasnio je i zašto: ‘Nama su prva četiri kola bila izuzetno teška tako da nama liga počinje utakmicom u Osijeku.’


RASPORED 5. KOLA HT PREMIJER LIGE

 

KK Cibona – KK Zabok

12. listopada 2021. u Zagrebu, u Košarkaškom centru “Dražen Petrović”, Savska 30, u 18:00 sati. ⇒ HKS TV

KK Zadar – KK Split

12. listopada 2021. u Zadru, u dvorani “Krešimir Ćosić”, Splitska 3, u 20:00 sati. ⇒ Arena Sport

GKK Šibenka – KK Cedevita Junior

13. listopada 2021. u Šibeniku, u Sportskoj dvorani “Baldekin”, Stjepana Radića 44, u 18:00 sati. ⇒ HKS TV

KK Alkar – KK Adria Oil Škrljevo

13. listopada 2021. u Sinju, u ŠD “Ivica Glavan – Ićo”, Trg Gojka Šuška 16, u 18:00 sati. ⇒ HKS TV

KK Gorica – KK Sonik Puntamika

13. listopada 2021. u Velikoj Gorici, u Gradskoj sportskoj dvorani Velika Gorica, Rakarska ulica 19, u 18:00 sati. ⇒ HKS TV

KK Vrijednosnice Osijek – KK Furnir

14. listopada 2021. u Osijeku, u maloj dvorani Gradskog vrta, Kneza Trpimira 23, u 17:00 sati. ⇒ HKS TV

Standings provided by SofaScore LiveScore