Hrvatska
Najava 6. kola HT Premijer lige: Danas Sonik na Gripama, u nedjelju poslastica u Čavlima

Najava 6. kola HT Premijer lige: Danas Sonik na Gripama, u nedjelju poslastica u Čavlima

Autor: Hrvatski košarkaški savez Photo: KK Split - Ivica Čavka

Idemo dalje, bliže se prozori.

Vrijednosnice Osijek i Furnir tek su u četvrtak zatvorile peto kolo HT Premijer lige, a Split i Sonik Puntamika u petak otvaraju šesto.

SPLIT – SONIK PUNTAMIKA – PETAK, 15. LISTOPADA 2021.18:00 SATI.  ⇒ HKS TV

Split nakon brilijante utakmice Roka Lenija Ukića i pobjede na Višnjiku ima samo jedan cilj. Potvrditi bodove osvojene u Zadru. Porat nije opcija. Iako ih je u međuvremenu sustigla vijest da je ozljeda centra Shawna Jonesa ozbiljnije prirode i da bi mogao propustiti veći dio sezone, Splićani se na daju izbaciti iz ritma. Igraju sve bolje, dobro stoje na terenu i apsolutni su favoriti u ovom susretu. Sonik Puntamika u ovoj sezoni igra vruće-hladno, ali sigurno je da će se znati iskoristiti svaku priliku koja im se ukaže. Nekolicina iskusnih igrača u njihovom redovima ne prašta opuštanja suprotne strane. Koliko opasni mogu biti najbolje su se uvjerili košarkaši Cibone koji su izvukli pobjedu tricom u samoj završnici utakmice.

ZABOK – GORICA – SUBOTA, 16. LISTOPADA 2021. 19:00 SATI. HKS TV

Neizvjesna utakmica očekuje se u Zaboku u koji stiže Gorica. Goričani su u prvih pet kola doživjeli dva gostujuća poraza u derbijima protiv Cibone i Splita, dok su se Zabočani oporavili i stabilizirali nakon neplaniranog domaćeg posrtanja protiv Vrijednosnica Osijek. Nadoknadili su to pobjedom na Baldekinu i prilično mirno dočekuju susret s trećim favoriti s kojim se sastaju u ovoj sezoni. Protiv Zadra i Cibone nisu imali priliku za pobjedu.

FURNIR – ŠIBENKA – NEDJELJA, 17. LISTOPADA 2021.17:00 SATI.  ⇒  HTV 2

Furnir je i dalje bez pobjede. Najbliže joj je bio u Osijeku u kojem je presudila jedna lopta. Šibenka se čini kao idealna prilika za bijeg s dna. Šibenčani su, s druge strane, jedinu ovosezonsku pobjedu upisali na gostovanju kod Škrljeva, što ih čini opasnim gostom u Dubravi.

ADRIA OIL ŠKRLJEVO – CIBONA – NEDJELJA, 17. LISTOPADA 2021.  – 18:00 SATI.  ⇒ HKS TV

Poslastica kola igra se u Čavlima gdje Škrljevo dočekuje Cibonu. Da nije bilo spomenutog kiksa protiv Šibenčana Zeleni bi bili jedina neporažena momčad lige, ovako u susret s rastrčanom i poletnom Cibonom ulaze s istim omjerom pobjeda i poraza 4-1. Zagrepčani su, poput Zadrana i Splićana, momčad koja silno motivira sve svoje suparnike. Tako će sigurno biti i u ovom susretu.

CEDEVITA JUNIOR – ALKAR –  NEDJELJA, 17. LISTOPADA 2021.  – 19:00 SATI.  ⇒ HKS TV

Poput Furnira, uz velike probleme s ozlijeđenim igračima, Alkar je također nakon pet kola bez pobjede. Cedevita Junior, momčad koju je trener Sinjana Marko Trninić uveo u HT Premijer ligu, nije ekipa za vađenje. Ili je ipak došlo vrijeme za prvo slavlje Alkara?

ZADAR – VRIJEDNOSNICE OSIJEK – UTORAK, 19. LISTOPADA 2021.  –  19:00 SATI. ⇒ HKS TV

Kolo u utorak zatvaraju Zadar i Vrijednosnice Osijek. Prvak Hrvatske traži put prema stabilizaciji nakon neplaniranih poraza od Škrljeva u gostima i Splita na svom parketu. Sve osim pobjede domaćina bilo bi ravno senzaciji.

Standings provided by SofaScore LiveScore