Hrvatska
Najavili, ostvarili: Dubrava slavila kod Škrljeva

Najavili, ostvarili: Dubrava slavila kod Škrljeva

Autor: Duje Jurić

Novi član HT Premijer lige upalio alarme u Mavrincima.

Na otvaranju sezone na Mavrincima košarkaši Dubrave Furnira pobijedili su Adria Oil Škrljevo 83:80 i tako su došli do svoje prve prvoligaške pobjede. Iako su gosti praktički vodili gotovo cijelu utakmicu, domaćini su mogli do produžetka. Naime Jordan Riewer šest sekundi prije kraja pogađa petu tricu za minus dva (82:80). Slijedi prekršaj nad Josipom Gulamom, koji pogađa jedno slobodno bacanje za plus tri. Domaćinu ostaje četiri sekunde za pokušaj trice, kojom bi otišli u produžetak, ali šut Ivana Batura nepogađa koš.

Domaćin odlično otvara utakmicu te na početku ima vodstvo 5:0, nakon što su poentirali Barnjak za jedan, a Gospić i Batur za dva. Gosti se ne predaju pa nakon četiri minute imaju minimalnu prednost 8:9. U tom periodu  igre razigrao se Christopher Hortman i bivši igrač Zelenih Marko Šarac, pa Dubrava Furnir u sedmoj minuti ima plus devet 9:18. Na mini odmor otišlo se rezultatom 26:22 za goste iz Zagreba.

U drugoj četvrtini Adria Oil Škrljevo se budi pa na krilima Ante Gospića dva puta izjednačuje, a zadnji put u 17. minuti na 37:37. Gosti ponovno pojačavaju tempo pa se na veliki odmor odlazi rezultatom 48:40 za Dubravu. U prvih dvadeset minuta, kod domaćina najučinkovitiji  bio je Gospić s 10, dok je Šarac kod gostiju postigao 16 koševa.

Nastavak utakmice u znaku je Dubrava Furnira koja ima i trinaest koševa prednosti u 28', te vodstvo 57:70. Ponovno dva puta za tri poena pogađa Šarac, pa se na mini odmor odlazi rezultatom 72:61 za Dubravu.

Domaćin se u posljednjoj četvrtini uspio približiti na minus tri 71:74 u 37', da bi gosti opet pobjegli na plus osam, a na kraju nisu uspjeli sustići goste. Najučinkovitiji kod Adria Oil Škrljeva bio je kapetan Barnjak koji je postigao 22 koša, tri manje od Šarca.