Hrvatska
Najbolja momčad najvećeg grada Hrvatske dolazi iz svijeta košarke

Najbolja momčad najvećeg grada Hrvatske dolazi iz svijeta košarke

Autor: KK Cedevita

Na Trgu bana Jelačića u Zagrebu jučer je održana svečanost Proglašenja sportaša Grada Zagreba za 2017. godinu.

Na Trgu bana Jelačića u Zgrebu jučr je održana svečanost Proglašenja sportaša Grada Zagreba za 2017. godinu. Proglašenje je vodio Ivan Blažičko, a najboljom momčadi od strane Sportskog saveza Grada Zagreba proglašen je Košarkaški klub Cedevita.

"Ovo je velika stvar. Mi smo iznimno ponosni na to. To nam je bio i jedan od ciljeva, da pokažemo da smo sigurno jedan od najboljih klubova. Ove godine proglašeni smo najboljim klubom, što nam baš pričinjava veliko zadovoljstvo. Osobno sam s tim jako sretan jer je napokon Grad Zagreb prepoznao naš trud, rad i u konačnici naše rezultate. Mi smo to očekivali prije koju godinu jer zadnjih četiri-pet godina praktički smo stalno po rezultatima jedan od najboljih klubova i drago mi je da je taj dan došao. Trebalo je malo više godina, ali ipak je tek 12 godina kako radimo. Nije to puno i mi smo za tih 12 godina jako puno napravili. Mi predstavljamo zagrebački sport, ne samo u Hrvatskoj i u regiji, nego i po cijeloj Europi. S ponosom predstavljamo Grad Zagreb i našu državu i drago mi je da to gradske strukture cijene. Nadam se da će se tako nastaviti i u drugim stvarima. Očekujem od Grada da nam još više pomogne, da riješimo neka prvenstveno infrastrukturna pitanja, kako bi nam bilo još lakše i što će nam pomoći da u budućnosti imamo još bolje i kvalitetnije rezultate", izjavio je direktor Cedevite Davor Užbinec, koji je nagradu za najbolju mušku momčad primio iz ruku gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

Spomenut ćemo i da su Janica i Ivica Kostelić dobili Posebna priznanja za izniman doprinos zagrebačkom sportu, najboljim sportašem proglašen je Tin Srbić, najbolja sportašica je Sandra Perković, najbolju sportsku posadu čine Martin i Valent Sinković, najboljom ženskom ekipom proglašen je Rukometni klub Lokomotiva, kao najuspješniji treneri priznanja su dobili Lucijan Krce, Edis Elkasević i Pero Kuterovac, nagrade za životno djelo pripale su Slavenu Zambati, Josipu Čorku, Marijanu Mariću, Jadranki Blagus i Kajakaškom savezu Zagreba, kao najuspješniji sportaši s invaliditetom nagrade su dobili Helena Dretar Karić, Zoran Talić, Petra Deša, Ruža Markešić, Laura Štefanac i Boris Gramnjak, a priznanja je dobilo i 50-tak mladih sportaša.

Svima se na kraju dodjela obratio gradonačelnik Bandić, a nakon toga je održan domjenak u kavani Johann Franck.