Europa i Svijet
Hrvatska
Najbolja noć Hrvata u Las Vegasu

Najbolja noć Hrvata u Las Vegasu

Autor: Paulo Sarić

Dvojica Splićana odigrali su svoje najbolje utakmice u Nevadi.

Momčadi oba hrvatska košarkaša koji su noćas izišli na parkete u Las Vegasu upisale su pobijede, no ono što je puno bitnije i Duje Dukan i Ante Toni Žižić pružili su u globalu vrlo dobre partije. Posebno se istaknuo potonji koji je odigrao statistički najbolju partiju otkad se zaputio s druge strane Atlantika. Za samo 17 minuta provedenih na parketu Žižić je ubacio 12 koševa, a uz to je uhvatio i velikih 13 skokova te podijelio dvije asistencije.

Protivnik Bostona bila je momčad Philadelphia 76sa u kojoj smo mogli vidjeti nekoliko poznatih lica, prije svih bivše igrače regionalnih klubova Timothe Luwawu-Cabarrota i Jonaha Boldena. Celticsi su bolje otvorili susret i vodili sve do sredine treće četvrtine koju su suparnici dobili s 25-11 i preokrenuli rezultat. Ipak, mudrija igra u završnici donijela je momčadi Ante Žižića novu pobjedi i savršen učinak u lasvegaškom dijelu Ljetne lige. Zelene je do pobjede predvodio Jayson Tatum s 15 poena, koji je uz našeg potencijalnog reprezentativca bio najbolji igrač svoje momčadi. Žižić je sa svojih 13 skokova pomogao Bostonu da nadskače suparnika za čak 23 skoka (54-31), a upravo će ti pokazatelji odlučivati hoće li naš centar dobiti žive minute kada sezona počne. Najbolji u redovima Phile bio je gornje spomenuti abaligaški dvojac.


Na parket je sinoć istrčao i bivši igrač Cedevite Duje Dukan. Mladić koji je u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri ostvario izuzetno slab dojam, jučer je odigrao vrlo dobru utakmicu. Naš je košarkaš s klupe doprinio s 11 koševa, dva skoka, tri asistencije i tri ukradene lopte za 25 minuta na parketu. Za to je vrijeme imao i daleko najbolju +/- statistiku od svih igrača na parketu. Razdoblje dok je Dukan bio u igri Bullsi su dobili s 23 koša. Minutažu je zaslužio zahvaljujući racionalnoj igri bez puno pogrešaka, ali ponajviše zahvaljujući šutu za tri poena koji ga je služio i tjerao visoke igrače suparnika da mu duboko izlaze što je otvaralo dosta prostora za igru bekova Chicaga koji je bez većih problema došao do pobjede. Doduše, prišli su Wizardsi na samo tri poena zaostatka nekoliko minuta prije kraja, no nakon Dukanove ukradene lopte prvo Markkanen, potom i Valentine ubacuju trice, da bi mini-seriju zaključio svojim doprinosom iza linije 7.25 bivši igrač Cedevite i Sacramento Kingsa.