Hrvatska
Regija
Najbolja utakmica sezone i prva pobjeda Splita protiv Igokee ikada

Najbolja utakmica sezone i prva pobjeda Splita protiv Igokee ikada

Autor: Ozren Maršić Photo: Ivica Čavka/KK Split

Bez Ukića i Perkovića

Split je u 18. kolu AdmiralBet ABA lige na Gripama svladao Igokeu s 89:77 (23:18, 24:18, 16:21, 26:20). Bila je to odlična predstava "Žutih", koji su bili bez ozlijeđenih Roka Ukića i Tonija Perkovića, ali odigrali su možda i najbolju utakmicu sezone. 

Nakon početnog ispitivanja snaga Split je zagospodario parketom, u 23. minuti imao plus 18 (54:36). Gosti su se pokušali vratiti, ali "Žuti" su pronalazili kvalitetne odgovore na sve napade Igokee i na kraju zasluženo slavili. 

Ovo je prva pobjeda Splita nad Igokeom otkako je ABA lige. Shannon Shorter (28 poena, 4 skoka, 6 asistencija) bio je prvo ime "Žutih", odličan je bio Nejc Barič (trice 4:7), baš kao i Maj Kovačevič (trice 4:7), baš kao i Darko Bajo (14 poena). Bila je to večer u kojoj su svi igrači momčadi Srđana Subotića dali svoj doprinos važnoj pobjedi.

- Ovo je jako važna pobjeda za nas, zbog situacije na tablici, samopouzdanja, vjere da smo na pravom putu, da možemo igrati protiv ozbiljnih momčadi. Oni su bili na pragu ulaska u Top 16 Lige prvaka, to sve govori. Bili smo pametniji u pravim trenucima, pogodili smo neke šuteve u odnosu na neke ranije utakmice. Nejc Barič je odigrao odlično, on to može. Bitno je da vjeruje u sebe, mi vjerujemo u njega i nadam se da će ovakve partije prikazivati u kontinuitetu. Danas smo riješili napadačke probleme, pogodili smo šuteve, bili smo okomiti kad je trebalo. Ova pobjeda je onaj "break" o kojem sam govorio da nam treba, u početku sezone u našoj situaciji, s našim rosterom sigurno ne pišeš pobjedu protiv momčadi kvalitete Igokee - rekao je Subotić.

Split: Kedžo, Runjić 2, Žganec 6, Vuko 4, Čampara 5, Šiško, Jukić 4, Bajo 14, Kovačevič 12, Jones, Shorter 28, Barič 14.

Standings provided by SofaScore LiveScore